Moeizame zege Atlético Madrid na slechte tweede helft op hekkensluiter Almería

Antoine Griezmann was man of the match
Antoine Griezmann was man of the matchAFP
Atlético Madrid heeft zich met de elfde overwinning van het seizoen voorlopig op de derde plaats genesteld in La Liga. De ploeg van trainer Diego Simeone was in eigen stadion met 2-1 maar net te sterk voor hekkensluiter Almería. FC Barcelona heeft evenveel punten en speelt zondagavond nog tegen streekgenoot Girona, de nummer 2 op de ranglijst achter Real Madrid.

Het bezoek van Almeriá zou voor Atlético een mooie gelegenheid moeten zijn aan het doelsaldo te werken. Daar leek het in de eerste helft ook op want Álvaro Morata en Ángel Correa hadden de thuisploeg al na 22 minuten aan een 2-0-voorsprong geholpen. Beide keren was Antoine Griezmann belangrijk in de voorbereiding met een assist en een pass op Rodrigo de Paul, die Correa bediende.

Net nadat Memphis Depay na een uur in het veld was gekomen als vervanger van Morata scoorde Almería tegen. Een schot van Álex Pozo werd door zijn ploeggenoot Léo Baptistão van richting veranderd. Doelman Jan Oblak kreeg de bal daardoor niet klemvast waarna Baptistão kon scoren: 2-1. Niet veel later was Sergio Arribas dicht bij de gelijkmaker, maar Oblak redde. Dat deed de vaak uitblinkende doelman ook bij een schot van Baptistão.