FC Barcelona wint met moeite van Deportivo Alavés

Robert Lewandowski scoorde na zes wedstrijden droog te hebben gestaan
Robert Lewandowski scoorde na zes wedstrijden droog te hebben gestaanAFP
FC Barcelona heeft met de nodige moeite met 2-1 van Alavés gewonnen. De ploeg van coach Xavi kwam voor eigen publiek na nog geen twintig seconden verrassend op een 1-0-achterstand. Barcelona raakte de bal na de aftrap kwijt, waar Samu Omorodion van kon profiteren. De doelpuntenmaker kreeg daarna nog twee grote kansen, maar benutte deze niet. Na de rust stelde Barcelona orde op zaken.

Na zes duels zonder doelpunt was Robert Lewandowski in de 53e minuut eindelijk weer trefzeker voor de Catalaanse ploeg. Hij kopte de bal achter de doelman van Alavés. Twaalf minuten voor tijd schoot hij opnieuw raak uit een penalty. Barcelona kreeg de strafschop na een overtreding op Ferran Torres. Alavés was in de slotfase nog dicht bij een treffer, maar Barcelona hield de voorsprong vast.

Frenkie de Jong ontbrak nog bij Barcelona. Hij bekeek de wedstrijd vanaf de tribune.

Door de zege op Aláves blijft Barcelona in het spoor van Girona en Real Madrid. Koploper Girona heeft 34 punten uit dertien duels. Real Madrid volgt op 2 punten, Barcelona op 4 punten.