Daley Blind blijft lekker gaan met Girona en is zelfs voor even koploper in Spanje

Girona's David Lopez (R) viert de 1-1
Girona's David Lopez (R) viert de 1-1ANP
Daley Blind heeft met zijn club Girona de koppositie gepakt in de hoogste klasse van het Spaanse voetbal. De nog ongeslagen ploeg van coach Michel won op eigen veld met 5-3 van Mallorca.

Vedat Muriqi had de bezoekers na amper 3 minuten vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong gezet. Maar bij de rust leidde de thuisploeg al met 4-1. De doelpunten kwamen op naam van David López, Artem Dovbyk - ook uit een strafschop - Ivan Martin en Yangel Herrera. Na rust maakte de Braziliaan Sávio de 5-1.

Twee doelpunten van Abdón Prats in de slotfase maakten de score voor de bezoekers uit Mallorca nog enigszins draaglijk.

Girona heeft 16 punten uit zes duels. Real Madrid en FC Barcelona kunnen de ploeg van Blind nog passeren in La Liga.