Blind met Girona na indrukwekkende zege op Almería naast koploper Real Madrid

Twee goals hielpen Almería niet
Twee goals hielpen Almería nietANP
Girona is in de Spaanse voetbalcompetitie in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Real Madrid. Met Daley Blind in de basis, won het elftal van trainer Michel met 5-2 van hekkensluiter Almería.

Almería leek even op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. De Braziliaan Léo Baptistão scoorde al in de 2e minuut. Hij schoot de bal na een ingooi vanuit een moeilijke hoek in het doel. Keeper Paulo Gazzaniga maakte daarbij geen goede indruk. De Argentijn ging halverwege de eerste helft ook niet helemaal vrijuit bij de tweede tegentreffer. Gazzaniga tikte de bal na een schot opzij, waarna Léo Baptistão de bal in het lege doel kon schuiven: 0-2.

Girona sloeg in de slotfase van de eerste helft in 5 minuten liefst drie keer toe. Iván Martín verkleinde de achterstand in de 38e minuut en direct daarna schoot spits Artem Dovbyk uit Oekraïne, na een goede pass binnendoor van Blind, de gelijkmaker binnen. Dovbyk zette Girona in de 43e minuut met zijn vijfde treffer van het seizoen op voorsprong (3-2).

Hele wedstrijd voor Blind

Oud-PSV'er Sávio was na rust ook trefzeker. Invaller Cristhian Stuani bepaalde de eindstand op 5-2. Blind speelde de hele wedstrijd mee.

Real Madrid en Girona hebben na tien speelronden 25 punten. Atlético Madrid volgt met 22 punten uit negen duels. FC Barcelona kan later op zondag bij winst op Athletic Club op 24 punten komen.