SC Cambuur na episch bekergevecht tegen Hercules naar kwartfinales KNVB Beker

SC Cambuur in episch bekergevecht tegen Hercules na kwartfinales KNVB Beker
SC Cambuur in episch bekergevecht tegen Hercules na kwartfinales KNVB BekerProfimedia
SC Cambuur heeft zich met grote moeite voor de kwartfinales van de KNVB Beker geplaatst. Daarin is Vitesse de tegenstander. Net als Ajax eind december hadden ook de profs uit Friesland grote moeite met USV Hercules uit de derde klasse. Het duel draaide uit op een spektakelstuk en epische bekeravond met zeven goals, waarbij de winnende 3-4 in de 120e minuut viel.

Hercules ging op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch voortvarend van start en kreeg ietwat gelukkig een vroege strafschop. Daniel van Kaam verloor in de derde minuut zijn evenwicht en viel tegen een tegenstander aan. Arbiter Richard Martens kon niet veel anders dan fluiten voor een penalty en Oussama Lahri faalde oog in oog met Yanick van Osch niet.

De profs uit Leeuwarden reageerden lauw op de achterstand en trainer Henk de Jong liet onmiddellijk zijn halve bank warmlopen en wisselde nog voor rust tweemaal. Het sorteerde in de slotfase van de eerste helft en beginfase van de tweede helft geen succes. Het waren namelijk de gastheren die na een uur spelen de voorsprong verdubbelden: opnieuw Lahri was de afmaker met een schitterende omhaal.

Vreugdebier

Uiteraard leidde de goal en de tussenstand tot grote vreugde en vreugdebier. Martens gelaste een korte onderbreking in, maar ook daarna deden de amateurs niet onder voor de profs. Toch kwam Cambuur terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd ging de bal voor de tweede keer op de stip, maar nu was het Milan Smit die namens de gasten mocht aanleggen Ook hij faalde niet en plotseling kantelde de wedstrijd.

Nog geen twee minuten later werkte Matthias Nartey de 2-2 namelijk achter Hercules-keeper Pepijn Vonk, wat de aanzet was voor een spannende slotfase. In eerste instantie waren de kansen voor de ploeg met het momentum, maar het was Hercules dat in de slotminuut van de blessuretijd achtereenvolgens paal en lat raakte. Daarmee herhaalden ze het Ajax-scenario net niet. Toen wisten ze wel de winnende 3-2 te maken in de reguliere speeltijd.

De cijfers
De cijfersFlashshare

120e minuut

De wedstrijd ontwikkelde zich daarmee meer er meer tot een episch bekergevecht, wat zich in de verlenging voorzette. Smit maakte na drie minuten al de 2-3 en even leek Hercules rijp voor de slacht. Uit het niets viel een paar minuten later echter de 3-3 via Mitchell Zwart en Zoudenbalch stond weer in vuur en vlam en het spel ging wederom op en neer wachtend op de volgende wending. De geleverde strijd eiste meer en meer zijn tol, maar bij iedere aanval – van welke ploeg dan ook – hielden de 1000 aanwezigen hun adem in. Voor beide doelen werd het nog regelmatig gevaarlijk en bij één van die momenten knalde Michael Breij in de 120e minuut de winnende 3-4 binnen.