KKD: twee resterende duels uit de achttiende speelronde

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie
KKD: twee resterende duels uit de achttiende speelronde
Tristan Gooijer van Jong Ajax was onlangs tweemaal trefzeker tegen FC Den Bosch (3-3)
Tristan Gooijer van Jong Ajax was onlangs tweemaal trefzeker tegen FC Den Bosch (3-3)
Profimedia
Vanavond worden de laatste twee duels gespeeld in de achttiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax ontvangt Jong Utrecht in de strijd om plek 15. Jong AZ kan thuis tegen FC Den Bosch een sprongetje maken naar het linkerrijtje. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht (20.00 uur)

Na de zeer bedroevende start van de competitie is Jong Ajax de afgelopen weken flink opgeklommen op de ranglijst. De rode lantaarn werd al eerder overgedaan aan TOP Oss en inmiddels zijn de Amsterdammers opgeklommen naar plek 16 op de ranglijst. Sinds november heeft Ajax uitsluitend tegen ploegen uit Noord-Brabant gespeeld. Zo werden Willem II, TOP Oss en Helmond Sport verslagen en waren er gelijke spelen op bezoek bij NAC Breda en FC Den Bosch. Met 11 punten uit de laatste vijf duels presteert Jong Ajax er aardig. Alleen NAC, Willem II en FC Groningen pakten meer punten: 13.

Tegenstander Jong FC Utrecht had juist een aardige competitiestart en staat met 17 punten uit 17 duels één plekje hoger dan Ajax. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren speelt de laatste weken vaak gelijk. Van de afgelopen zeven duels eindigden er vier in een puntendeling. De thuiswedstrijden tegen Telstar en Jong PSV werden allebei 0-0. Vlak daarvoor had Jong Utrecht gewonnen van De Graafschap (2-0) en fors verloren bij ADO Den Haag (6-0). Afgelopen seizoen wist Jong FC Utrecht zowel uit als thuis te winnen van Jong Ajax. Het duel van vanavond staat onder leiding van arbiter Jan Rozendal.

Recente duels Jong Ajax-Jong Utrecht
Flashsha.re

Jong AZ – FC Den Bosch (20.00 uur)

Tot enkele weken terug stond Jong AZ – als hoogst geklasseerde team van de vier Beloftenploegen – in het linkerrijtje. Onder meer na twee forse nederlagen tegen FC Groningen (0-5) en MVV Maastricht (4-0) zijn de Alkmaarders gezakt naar plek 12 op de ranglijst, maar vanavond heeft de ploeg van trainer Jan Sierksma de kans om de tiende plek te heroveren op FC Eindhoven. Afgelopen seizoen won Jong AZ de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 3-1.

FC Den Bosch is de nummer voorlaatst van de KKD en heeft 11 punten uit 18 duels. Na de nederlaag van Telstar heeft Den Bosch vanavond ook de kans een plekje te stijgen op de ranglijst. Voor FC Den Bosch is het overigens al weer een hele tijd geleden dat er gewonnen werd: op 29 september in de uitwedstrijd bij FC Groningen (0-3). Sindsdien sprokkelden de Brabanders twee puntjes: thuis tegen Jong Utrecht (1-1) en thuis tegen Jong Ajax (3-3). Het duel in Wijdewormer staat vanavond onder leiding van Robin Vereijken. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen