Union begint competitie met een thuiszege op Anderlecht

Puertas Castro Cameron viert de 2-0 van Union
Puertas Castro Cameron viert de 2-0 van UnionProfimedia
Union heeft de eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen in België gewonnen. De club deed dat door op eigen veld te winnen van Anderlecht, 2-0.

Na een half uur kwam Union op voorsprong door een doelpunt van de Duitser Dennis Eckert Ayensa. Doelman Anthony Moris stond met een lange uittrap aan de basis van de treffer, Loic Lapoussin verlengde de bal en kreeg zodoende de assist op zijn naam.

De beslissing viel in de achtste minuut van de blessuretijd. De Spanjaard Cameron Puertas benutte een strafschop voor de thuisclub, 2-0. Bart Nieuwkoop, voormalig verdediger van onder meer Feyenoord, speelde de hele wedstrijd mee met Union.

Titelverdediger Antwerp, met trainer Mark van Bommel, speelt zondag tegen Cercle Brugge.