FC Twente is bijna uitgeschakeld in Conference League door ruime nederlaag

FC Twente verliest met 4-1 van Fenerbahce
FC Twente verliest met 4-1 van FenerbahceANP
Voor FC Twente is de groepsfase van de Conference League uit zicht geraakt. De club uit Enschede ging na een goede start hard onderuit in het uitduel van de play-offs met Fenerbahçe (5-1). De return is volgende week donderdag in Enschede.

Manfred Ugalde schoot FC Twente in de 20e minuut nog wel op voorsprong. Jayden Oosterwolde, oud-speler van FC Twente, maakte in de 33e minuut gelijk. Na de rode kaart van Youri Regeer in de 41e minuut werd FC Twente overlopen door de thuisploeg. Oud-Feyenoorder Sebastian Szymański, Irfan Kahveci (2) en Dusan Tadic scoorden voor Fenerbahçe.

Regeer kreeg eerst een gele kaart voor zijn overtreding op Mert Müldür. Maar de videoscheidsrechter zag dat de overtreding zwaarder bestraft moest worden. Dat was pijnlijk voor FC Twente, want vlak na de openingstreffer van Ugalde had Michel Vlap ook moeten scoren.

Trainer Joseph Oosting miste zijn geblesseerde vleugelverdedigers Joshua Brenet en Gijs Smal in Istanbul. De coach hoopt dat zijn spelersgroep voor het einde van de maand nog wordt versterkt. Fenerbahçe heeft een veel bredere selectie dan de ploeg uit Enschede. Dat werd duidelijk toen centrumaanvaller Michy Batshuayi na een uur naar de kant ging voor Edin Džeko. Ferdi Kadioglu, geboren in Arnhem, speelde de hele wedstrijd voor Fenerbahçe.