Vitesse treft in Gelredome Heracles dat evenmin in vorm is

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Vitesse treft in Gelredome Heracles dat evenmin in vorm is
Million Manhoef maakte de laatste twee (ere)treffers voor Vitesse
Million Manhoef maakte de laatste twee (ere)treffers voor Vitesse
Profimedia
De late zondagmiddagwedstrijd tussen Vitesse en Heracles Almelo in Gelredome is een wedstrijd tussen twee ploegen die niet in vorm verkeren. Samen vertegenwoordigen ze ruim 250 jaar voetbalhistorie. De uitzege van Heracles in Almere vormt de enige recente uitzondering op het vormgebrek. De aftrap is om 16.45 uur in Arnhem, waar Serdar Gözübüyük de fluit hanteert.

De existentiële zorgen van Vitesse dat kampt met zeer gecompliceerde eigendomsoverdracht en tweewekelijks te gast is in de veel te dure behuizing van het Gelredome heeft dit seizoen ook nadrukkelijk zijn weerslag op de sportieve prestaties van de Arnhemse ploeg, die na het kampioenschap in de Eerste Divisie van 1989 toch alweer voor het 35ste seizoen onafgebroken op het hoogste niveau acteert.

Phillip Cocu heeft als trainer plaatsgemaakt voor clubmastodont Edward Sturing die in zijn zevende periode als sportief eindverantwoordelijke een welhaast onmogelijke opgave lijkt te hebben. Zowel op de totaalranglijst als de meer recente vormtabel bungelt Vitesse onderaan. Vier nederlagen met gemiddeld vier tegentreffer zijn ook gewoon heel slecht nieuws. De treffers van aanvaller Million Manhoef kleine lichtpuntjes.

Tegenstander

Heracles Almelo is één van de promovendi en heeft het de laatste periode ook behoorlijk lastig. De uitzege op Almere City FC gaf lucht voor de ploeg van trainer John Lammers, maar afgelopen weekend slaagde Heracles er in eigen huis niet in om de zege te verzilveren. Sparta Rotterdam was de sterkste (0-1) en zo staan de Almeloërs met 15 uit 14 op een 13e plek van de ranglijst.

Gekeken naar de prestaties in uitwedstrijden hoeft Heracles zich ook niet zomaar rijk te rekenen met een bezoek aan het Gelredome. Behoudens de forse zege in Almere behaalde Heracles slechts twee puntjes in zeven uitwedstrijden. Eind september speelden de zwart-witten achtereenvolgens in Alkmaar met Volendam gelijk. In het bekertoernooi was er een dramatische uitschakeling bij de amateurs van HHC Hardenberg.

Spelers om in de gaten te houden

Clubtopscorer Million Manhoef (D4) maakte de laatste twee (ere)treffers voor Vitesse. Aan de kant van Heracles Almelo had Mohamed Sankoh (D4) het in de vorige uitwedstrijd op zijn heupen met drie treffers.

Hot stat: Vitesse (anno 1892) en Heracles (anno 1903) zijn opgeteld goed voor ruim 251 (!) jaren aan voetbalhistorie en zijn beiden grondleggers van het voetbal in de toenmalige oostelijke klasse in het Nederlandse voetbal aan het begin van de 20ste eeuw.

Recente duels Vitesse-Heracles
Flashsha.re
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen