Vitesse neemt met zege op NEC afstand van onderste plaatsen, Cillessen ondermaats

Vitesses Kacper Kozlowski en Matus Bero of Vitesse vieren de 0-2
Vitesses Kacper Kozlowski en Matus Bero of Vitesse vieren de 0-2ANP
Vitesse heeft in de Eredivisie verder afstand genomen van de onderste plaatsen. De Arnhemmers waren in de Gelderse derby te sterk voor NEC: 1-4. Het betekende de tweede zege op rij voor Vitesse, waar interim-trainer Chris van der Weerden opnieuw op de bank zat. Phillip Cocu herstelt nog van een operatie na een blindedarmontsteking.
NEC 1-4 Vitesse
NEC 1-4 VitesseFlashshare

Oranje-doelman Jasper Cillessen speelde een negatieve hoofdrol bij NEC. In de 25e minuut ging hij niet vrijuit bij een laag schot van Matus Bero: 0-1. Kort daarna blunderde Cillessen toen hij de bal kreeg teruggespeeld. Spits Mohamed Sankoh zette de keeper van de bal en stelde Kacper Kozlowski in staat te scoren (0-2).

Ook na rust maakte Cillessen een fout. De oud-keeper van onder meer Ajax wilde het spel in de 58e minuut snel hervatten en gooide de bal precies in de voeten van Kozlowski. De lat bracht redding voor NEC, dat even later de achterstand alsnog verder zag oplopen door een eigen doelpunt van Bart van Rooij.

Statistieken NEC-Vitesse
Statistieken NEC-VitesseFlashshare

NEC, dat de geblesseerde spelmaker Oussama Tannane miste, deed in de 70e minuut via Dirk Proper nog wel wat terug. De middenvelder scoorde via de onderkant van de lat. Ryan Flamingo bepaalde in de slotfase de eindstand (1-4).

Vitesse staat nu dertiende met 5 punten voorsprong op nummer 16 FC Emmen.