Vangelis Pavlidis en invaller Dani de Wit helpen AZ langs Almere City FC

Dani de Wit viert de 2-1 van AZ
Dani de Wit viert de 2-1 van AZANP
AZ heeft nieuw puntenverlies in de Eredivisie voorkomen. De Alkmaarders versloegen Almere City FC, dat de derde achtereenvolgende nederlaag leed. Het werd 4-1. AZ staat nu weer derde met 12 punten achterstand op koploper PSV, dat volgende week zondag de tegenstander is.

Invaller Dani de Wit, die dit seizoen lange tijd een vaste basisspeler was, maakte halverwege de tweede helft de belangrijke 2-1. Eerst wist de voormalig jeugdinternational de bal net niet in het doel te glijden. Toen Alexandre Penetra de bal daarna weer richting doel schoot, had De Wit met een hakje wel succes. De Wit vierde zijn treffer uitbundig en hield ook even zijn handen achter zijn oren. Hij wilde van de fans graag horen wie had gescoord.

De Noor David Møller Wolfe stelde de zege voor het elftal van Pascal Jansen in de 80e minuut helemaal veilig. In blessuretijd zorgde Vangelis Pavlidis met een fraai geplaatst schot voor de 4-1. De Griekse topscorer had in de 7e minuut de score ook al geopend en staat nu op achttien doelpunten in de Eredivisie. Pavlidis deelt daarmee de eerste plaats op de topscorerslijst van de Eredivisie met Feyenoorder Santiago Giménez.