NEC wint voor tweede keer binnen vier dagen uitwedstrijd en staat nu negende

NEC wint bij PEC Zwolle en is middenmoter
NEC wint bij PEC Zwolle en is middenmoterANP
NEC neemt in een rap tempo afstand van de onderste plaatsen van de Eredivisie. De club uit Nijmegen won de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3). NEC bleef afgelopen woensdag ook al overeind in het restant van een eerder gestaakte uitwedstrijd tegen AZ (1-2). NEC staat negende in de Eredivisie, met 1 punt meer dan PEC Zwolle.

Bram Nuytinck leek NEC op voorsprong te koppen, maar het doelpunt van de aanvoerder werd afgekeurd omdat de arbitrage vond dat Elayis Tavsan hinderlijk buitenspel stond. Diezelfde Tavsan tekende in de slotfase van de eerste helft wel voor de openingstreffer. Even voor zijn doelpunt had Odysseus Velanas de lat geraakt namens de thuisploeg. Bart van Rooij verdubbelde in de eerste minuut van de tweede helft de voorsprong. De verdediger bekroonde een goede actie met een doeltreffend schot met zijn linkervoet.

Even leek het erop dat NEC de wedstrijd rustig kon uitspelen, maar de treffer van Younes Namli (1-2) in de 75e minuut leverde toch nog een spannende slotfase op. De Deen schoot raak via een voet van doelman Jasper Cillessen. De ingevallen Youri Baas stelde in blessuretijd de tweede uitzege binnen vier dagen van NEC veilig, na een mooie voorzet van Calvin Verdonk.