Team van de Week: Almere-doelman verdient plekje, Mattsson absolute uitblinker

Magnus Mattsson van NEC is de Speler van de Week
Magnus Mattsson van NEC is de Speler van de WeekProfimedia
Elke week selecteert Flashscore op basis van spelersratings het Team van de Week. Deze week de heldendaden van onder anderen Nordin Bakker, Bart Vriends en Magnus Mattsson. PSV en Feyenoord zijn hofleverancier met elk twee afvaardigingen.

Nordin Bakker, Almere City, 8.6

De 26-jarige goalie van Almere verrichtte in de thuiswedstrijd tegen Ajax maar liefst 11 reddingen en hielp zijn ploeg daarmee aan een gelijkspel tegen de recordkampioen uit de hoofdstad. Bakker is de laatste weken sowieso al in uitstekende vorm bij de promovendus, die al zes Eredivisiewedstrijden niet meer verloor.

Sergino Dest, PSV, 8.0

Dest speelde tegen PEC Zwolle zijn sterkste wedstrijd van het seizoen. De Amerikaan speelt tegenwoordig op de linksbackpositie, maar brak ooit door bij Ajax als rechtsback. Dest was de aangever bij de 4-0 van Malik Tillman.

Mats Kohlert, sc Heerenveen, 8.1

Door het verlies van Vitesse tegen sc Heerenveen stapte Phillip Cocu op als trainer van de Arnhemmers. Cocu speelde tijdens zijn loopbaan als voetballer op alle posities aan de linkerkant en Mats Kohlert heeft afgekeken hoe je dat naar behoren invult. De Duitser was man of the match.

Bart Vriends, Sparta, 8.9

Bart Vriends had tegen FC Volendam de middag van zijn leven. Namens de Kasteelclub opende hij de score en gooide hij drie minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. De podcastmaker zit lekker in zijn vel en werd voor de tweede keer op rij man of the match volgens de Flashscore-statistieken.

Modibo Sagnan, FC Utrecht, 7.9

De Franse centrale verdediger werd de redder in nood van de Domstedelingen. In de blessuretijd redde hij een punt tegen het bezoekende Excelsior. Daarmee is de weg omhoog van FC Utrecht doorgezet, er werd al vier Eredivisiewedstrijden niet verloren, na de desastreuze seizoensstart.

Flashscore Team van de Week
Flashscore Team van de WeekFlashscore

Alen Halilovic, Fortuna Sittard, 8.9

Dat Alen Halilovic geweldig kan voetballen is natuurlijk bekend. De Kroaat wist dat tegen Heracles ook uit te drukken in efficiëntie. Hij was aangever bij de openingstreffer van Rodrigo Guth en tekende zelf voor de derde tijdens de 4-1 overwinning van Fortuna Sittard op Heracles Almelo.

Quinten Timber, Feyenoord, 8.4

Quinten Timber was de matchwinner tijdens de topper tussen Feyenoord en AZ. De international scoorde in de 24e minuut het enige doelpunt. De middenvelder transformeert steeds meer van aangever tot afmaker. Vorige week tegen RKC zette hij Feyenoord op 1-1 en leidde de 1-2 overwinning in.

Johan Bakayoko, PSV, 8.4

De Belgische vleugelspeler schreef tijdens de 4-0 overwinning van PSV op PEC Zwolle twee assists bij en onderstreepte daarmee zijn uitstekende vorm van de afgelopen weken. Hij was even zijn basisplaats kwijt, maar is nu niet meer weg te denken uit de Eindhovense formatie.

Magnus Mattsson, NEC, 9.5

NEC scoorde in nog geen 20 minuten tijd drie keer op bezoek bij FC Twente. Mattsson was de aangever bij zowel de 1-2 als de 1-3. Het leverde de Nijmegenaren echter niet de volle buit op, maar de in bloedvorm verkerende Mattsson verdiende met zijn heldenrol wel de titel ‘Speler van de Week'.

Alireza Jahanbakhsh, Feyenoord, 8.6

Tegen zijn oude ploeg AZ mocht Jahanbakhsh weer eens in de basis starten en de vleugelaanvaller betaalde het vertrouwen van trainer Arne Slot uit. De Iraniër was aangever bij het enige doelpunt van de wedstrijd en werd volgens de Flashscore-statistieken de man van de wedstrijd.

Brian Brobbey, Ajax, 8.9

Waar Ajax al maandenlang kwakkelt, is Brobbey een van de weinige lichtpuntjes voor de Amsterdammers. De beresterke spits gaf tegen Almere City twee assists, maar kon zijn ploeg niet verder helpen dan een 2-2 gelijkspel.