RKC kan overwinning tegen PEC goed vervolg geven in thuisduel tegen Excelsior

Troy Parrott is nu al betrokken geweest bij zes goals in slechts 355 minuten speeltijd Profimedia
RKC Waalwijk leek na drie opeenvolgende nederlagen langzaam af te glijden naar de degradatiezone, maar afgelopen weekeinde werden er plots weer drie punten bijgeschreven na de 1-2 overwinning bij PEC Zwolle. Dat was voor RKC de vierde overwinning van de jaargang, maar omdat alle andere affiches in een nederlaag zijn geëindigd, staat de ploeg toch nog in punten gelijk met een van de clubs uit de gevarenzone.

Het team van Henk Fraser scoort op hekkensluiter Vitesse na het minst van alle teams uit de Eredivisie en wist vorige week dan ook pas voor de derde keer meerdere doelpunten te maken in de Eredivisie. Drie doelpunten maken in één affiche is RKC het hele seizoen nog niet gelukt. Een opsteker voor de Waalwijkers is dat ze met 21 tegentreffers wel de minste doelpunten om de oren krijgen van alle teams uit het rechterrijtje van de Eredivisie.

De stand in de Eredivisie
De stand in de EredivisieFlashsha.re

Excelsior staat zelf bijvoorbeeld keurig in het linkerrijtje, maar heeft al wel vier treffers meer moeten incasseren dan de tegenstander van dit weekeinde. De Kralingers begonnen uitstekend aan de nieuwe jaargang maar hebben inmiddels ook al zes competitieduels op rij niet meer weten te winnen (G3, V3). Het verschil met RKC is dat Excelsior zelf veel makkelijker tot scoren komt. In de laatste zes officiële duels van Excelsior wisten beide teams bijvoorbeeld het net te vinden.

Troy Parrott zag zijn concurrent in de punt van de aanval Nikolas Agrafiotis aan het begin van het seizoen enorm vaak scoren, maar zowel die taak als zijn basisplaats heeft hij inmiddels af moeten staan aan de Ier. Parrott scoorde al drie keer in korte invalbeurten en was in de met 2-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen zondag nog goed voor een doelpunt en een assist. De huurling van Tottenham is nu al betrokken geweest bij zes goals in slechts 355 minuten speeltijd (D4, A2).

Spelers om in de gaten te houden

Michiel Kramer was in zijn carrière goed voor acht goals en drie assists in twaalf wedstrijden tegen Excelsior. Lazaros Lamprou was in zijn laatste twee wedstrijden trefzeker en leverde afgelopen weekend ook nog een assist.

Hot stat: RKC speelde niet gelijk in de laatste 27 officiële wedstrijden.