Noslin bezorgt Fortuna Sittard thuiszege op RKC Waalwijk met late treffer

Noslin werd matchwinner in Sittard
Noslin werd matchwinner in SittardANP
Fortuna Sittard heeft dankzij een laat doelpunt van middenvelder Tijjani Noslin op eigen veld afgerekend met RKC Waalwijk: 1-0. Door de tweede Eredivisiezege op rij, iets wat de Limburgers dit seizoen nog niet eerder was gelukt, stijgt de ploeg van trainer Danny Buijs naar de negende plek. RKC staat alleen op basis van een beter doelsaldo een plek boven nummer 16 Almere City FC.

De thuisploeg had voor de rust de betere kansen en hield het zwak spelende RKC veel op de eigen helft. Het leverde kopkansen op voor Noslin en de Braziliaan Rodrigo Guth, maar beiden mikten op aangeven van de opgekomen aanvoerder Ivo Pinto net over.

RKC beet na rust meer van zich af. De eerste kans was voor Michiel Kramer, maar de normaliter kopsterke spits zette zijn hoofd niet goed achter de bal na een hoekschop. 20 minuten voor tijd haalde Fortuna-doelman Ivor Pandur een poging van invaller Reuven Niemeijer goed uit de hoek.

In de 87e minuut kroonde Noslin zich alsnog tot matchwinner door op aangeven van Pinto van dichtbij in te tikken. De middenvelder vierde dat door zijn shirt uit te trekken.