Go Ahead Eagles probeert de opmars van FC Utrecht te stoppen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Go Ahead Eagles probeert de opmars van FC Utrecht te stoppen
Bijgewerkt
Enric Llansana maakte afgelopen weekend als invaller de eretreffer voor Go Ahead tegen Twente
Enric Llansana maakte afgelopen weekend als invaller de eretreffer voor Go Ahead tegen Twente
Profimedia
Tot voorkort had Go Ahead Eagles tien maanden op een rij niet verloren in eigen huis, maar FC Twente maakte daarin verandering. Zondag om 12.15 uur is FC Utrecht te gast in De Adelaarshorst. Een ploeg die al zeven duels op rij ongeslagen is. Arbiter is Allard Lindhout.

Het was afgelopen weekend even wennen voor Go Ahead Eagles om als verliezer van het veld te stappen in een thuiswedstrijd in het eigen stadion De Adelaarshorst. FC Twente was de eerste club in ruim tien maanden die daarin slaagde. Nog altijd kan de ploeg uit Deventer bogen op een uitstekende thuisbalans met 16 punten uit 7 wedstrijden. Het kan is de thuisbalans op gelijke hoogte komen met Feyenoord en Twente (19 punten in thuisduels). PSV is nog foutloos in acht thuisduels.

Ook buiten de eigen vertrouwde omgeving is de ploeg van trainer René Hake behoorlijk aardig bezig. Met 8 punten uit de laatste vijf duels presteert Go Ahead als een subtopper en in de totaalrangschikking staan de Eagles met 22 punten uit 14 duels op plek vijf. Tot het verlies tegen Twente bleef de ploeg zeven officiële duels ongeslagen. Na een bezoek aan Excelsior sluit Go Ahead het jaar 2023 af met een bekerwedstrijd tegen de amateurs van De Treffers.

Tegenstander

FC Utrecht is onder leiding van Ron Jans bezig aan een lekkere opmars in de Eredivisie. Zijn ploeg is inmiddels acht officiële wedstrijden op een rij ongeslagen en pakte 13 punten in de laatste 7 Eredivisieduels. De afgelopen weken werd er gewonnen bij Sparta in Rotterdam en was er het gelijkspel in eigen stadion tegen AZ. De gevarenzone is evenwel nog niet uit zicht. Utrecht heeft net als RKC en Almere 13 punten uit 14 duels.

Met de vorm die Utrecht heeft geëtaleerd kunnen de Domstedelingen ook zomaar eens voor de winterstop nog doorstoten naar het linkerrijtje. Het gat met de nummer 9, PEC Zwolle, bedraagt namelijk maar vier punten. In uitwedstrijden loopt FC Utrecht één op één: 7 punten uit 7 duels. Scorend heeft het team buiten de Galgenwaard een groot probleem. Met vijf doelpunten is de oogst erg mager. Alleen Fortuna vindt buiten Sittard minder vaak het net (3).

Spelers om in de gaten te houden

Middenvelder Enric Llansana (D1, A1) maakte afgelopen weekend als invaller de eretreffer voor Go Ahead tegen FC Twente. Bij FC Utrecht was aanvaller Victor Jensen (D2) thuis tegen AZ goud waard met zijn gelijkmaker.

Hot stat: FC Utrecht kwam in slechts twee van de zeven uitwedstrijden tot scoren. Beide wedstrijden werden overigens wel gewonnen.

Recente duels Go Ahead-Utrecht
Flashsha.re
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen