Go Ahead Eagles bezorgt Fortuna Sittard eerste nederlaag van het seizoen

Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en Evert Linthorst van Go Ahead Eagles tijdens wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Fortuna SittardANP
Go Ahead Eagles heeft Fortuna Sittard de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. In de Adelaarshorst in Deventer werd het 3-0 voor de thuisploeg door treffers van Oliver Edvardsen, Sylla Sow en Philippe Rommens.

De Eagles komen door de zege op 10 punten en passeren de Limburgers op de ranglijst. Go Ahead staat vijfde met 10 punten. Fortuna is zesde met één punt minder.

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles - Fortuna SittardFlashshare

Fortuna begon in Deventer met vijf competitiewedstrijden zonder nederlaag. Dat deden de Limburgers ook in 1989 en 1990. Een unieke zesde wedstrijd zonder nederlaag kwam er echter niet.

Sterker

Go Ahead was de hele eerste helft sterker en drukte dat in de 37e minuut uit in een doelpunt. Uit een voorzet van Bobby Adekanye kon Edvardsen binnenschieten. Het is het derde doelpunt dit seizoen van de Noor.

Ook in de tweede helft begonnen de Eagles goed. Bas Kuipers kreeg een goede kans, maar doelman Ivor Pandur bracht redding. Daarna werden de bezoekers sterker en kregen kansen via Tijjani Noslin. Deroy Duarte schoot nog van afstand op de paal.

Sow zorgde voor de tweede treffer. Nadat een kopbal van Evert Linthorst werd tegengehouden, schoot Sow raak. Rommens bepaalde de eindstand op 3-0 met een fraaie vrije trap. Het is de derde thuiszege van de Eagles dit seizoen.