Fortuna Sittard in favoriete eigen omgeving tegen RKC Waalwijk

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Fortuna Sittard in favoriete eigen omgeving tegen RKC Waalwijk
Kaj Sierhuis viert één van zijn twee doelpunten in de thuiswedstrijd voor Fortuna tegen Vitesse
Kaj Sierhuis viert één van zijn twee doelpunten in de thuiswedstrijd voor Fortuna tegen Vitesse
Profimedia
Fortuna Sittard is dit seizoen bijna onklopbaar in eigen huis en speelt nu voor de tweede achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd. Tegenstander is RKC Waalwijk dat uit tweemaal won in deze jaargang. Scheidsrechter Joey Kooij blaast om 14.30 uur voor de aftrap.

Het geheim van Fortuna Sittard ligt dit seizoenen in de prestaties in het eigen stadion. De ploeg van trainer Danny Buijs behaalde 14 van de 16 wedstrijdpunten in eigen huis en verloor op eigen bodem alleen van FC Twente. Met een vast ritme van uit-thuis-uit-thuis ontstond er de laatste weken een soort stoplicht in de relatie. Thuiswinst werd afgewisseld en uitverlies. Nu speelt Fortuna echter voor de tweede week achter elkaar thuis.

Het doelsaldo van de Limburgse club verraadt veel over de speelstijl. Met 15 treffers behoort Fortuna tot de vijf minst scorende ploegen. De zeer hechte defensie in thuiswedstrijden zorgt voor het succes. Gemiddeld krijgt men in Sittard één treffer per duel om de oren. Twee keer eindigde een wedstrijd in 0-0. De vier thuisduels die wel gewonnen werden, maakte Fortuna er zelf minimaal twee. Fortuna staat momenteel tiende in de Eredivisie.

Tegenstander

RKC Waalwijk heeft ook een behoorlijk klassieke prestatiecurve met de 13 punten verdeeld over zeven in thuisduels en zes in uitduels. Gelijkspelen doet de ploeg van Henk Fraser amper. Het gelijkspel van afgelopen weekend was een uitzondering. RKC verspeelde bovendien een 2-0 voorsprong tegen Excelsior.

Midweeks moest RKC het restant van de wedstrijd tegen Ajax nog afwerken. Dat duel was enkele maanden eerder gestaakt toen doelman Etienne Vaessen knock-out was gegaan bij een ongelukkige botsing met Brian Brobbey. In de resterende tien minuten werd niet meer gescoord waardoor de 2-3 tussenstand ook de eindstand werd. Met 13 punten uit 14 duels is RKC de nummer 15 van de Eredivisie. RKC won eerder dit seizoen in Arnhem en Zwolle.

Spelers om in de gaten te houden

Voor Fortuna Sittard is Kaj Sierhuis (D4, A1) helemaal ‘hot and happening’. Afgelopen weekend maakte hij maakte hij twee treffers in de eerste 23 minuten tegen Vitesse. Bij RKC Waalwijk zijn de ogen gericht op Yassin Oukili (D5) die thuis tegen Excelsior twee keer scoorde.

Hot stat: de 67 dagen tussen het origineel op 30 september en het restant op 6 december 2023 waren voor RKC Waalwijk een Eredivisierecord in de lengte van een gespeelde wedstrijd. De geblesseerde doelman Etienne Vaessen kon ondanks een afwezigheid van vijf tussenliggende wedstrijden alsnog meedoen in het restant! 

Affiche Fortuna-RKC
Flashsha.re
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen