Spanje wint EK-kwalificatiegroep maar verliest Gavi met knieblessure

Ferran Torres vierde zijn goal met een eerbetoon aan Gavi
Ferran Torres vierde zijn goal met een eerbetoon aan GaviProfimedia
De Spaanse middenvelder Gavi is in het laatste EK-kwalificatieduel met Georgië zwaar geblesseerd geraakt aan zijn rechterknie. Aanvullende tests moeten meer duidelijkheid geven, maar de Spaanse voetbalbond houdt rekening met een lange afwezigheid van de FC Barcelona-speler. Spanje verzekerde zich met een 3-1-overwinning van de winst in groep A.

Spanje was al zeker van het EK, maar moest in de slotwedstrijd een voorsprong van 2 punten op Schotland verdedigen om groepswinnaar te worden. Verdediger Robin Le Normand zette Spanje al in de 4e minuut op 1-0. Khvicha Kvaratskhelia maakte in de 10e minuut gelijk. Gavi, die bezig was aan zijn 23e wedstrijd van het seizoen, viel halverwege de eerste helft met veel pijn uit.

Ferran Torres kopte Spanje 10 minuten na rust op voorsprong en hield bij het vieren van het doelpunt het shirt van Gavi omhoog. Een eigen doelpunt van Luka Lochoshvili bepaalde de eindstand op 3-1.

"Gavi's blessure lijkt ernstig", zei bondscoach Luis de la Fuente na afloop. "Dit is een moeilijk moment voor hem, voor zijn club, zijn ploeggenoten en voor mij. Maar het is een onderdeel van het voetbal. We hebben er geen controle over. We moeten afwachten wat er de komende dagen uit de medische onderzoeken komt."

In een doelpuntrijk duel speelden Schotland en Noorwegen met 3-3 gelijk. Schotland eindigt als tweede, voor Noorwegen en Georgië. Cyprus is puntloos laatste geworden.