Slovenië wacht beslissend duel tegen Kazachstan na nederlaag in Denemarken

Andreas Christensen, Kasper Schmeichel en Jannik Vestergaard vieren hun EK-ticketANP
Denemarken voetbalt volgend jaar zomer op het EK in Duitsland. De Europees kampioen van 1992 klopte Slovenië (2-1) en is daardoor zeker van de eerste of tweede plaats in de poule.

Joakim Maehle bracht de Denen in de 26e minuut op voorsprong (1-0). Erik Janza verzilverde 4 minuten later een vrije trap van de Slovenen. Thomas Delaney tekende na rust voor een bevrijdende treffer in Kopenhagen.

Slovenië kan maandag rechtstreekse kwalificatie voor het EK veiligstellen. De ploeg heeft dan voldoende aan een gelijkspel tegen Kazachstan, dat bij een overwinning voor het eerst naar een Europese eindronde mag. Kazachstan heeft een achterstand van slechts 1 punt op de Slovenen, na een zege op San Marino (3-1).