Slovenië plaatst zich in rechtstreeks duel met Kazachstan voor EK; San Marino scoortANP
Slovenië heeft zich geplaatst voor het EK voetbal van 2024. De Slovenen wezen in een rechtstreeks duel Kazachstan terug (2-1) en eindigden op de tweede plaats in de groep. Het al geplaatste Denemarken werd groepswinnaar ondanks een 2-0-nederlaag in Noord-Ierland.

Slovenië wist dat het in Ljubljana tegen Kazachstan aan een gelijkspel genoeg zou hebben. De thuisploeg kwam in de 41e minuut op een 1-0-voorsprong na een benutte strafschop van Benjamin Sesko, maar Kazachstan kwam meteen na rust weer langszij via Ramazan Orazov. Benjamin Verbic schoot 5 minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 binnen.

Denemarken kwam na een uur op achterstand in Noord-Ierland via Isaac Price. Dion Charles zette tien minuten voor tijd de 2-0-eindstand op het bord. Finland won het uitduel met San Marino dankzij twee treffers van Pyry Soiri: 1-2. Filippo Berardi benutte diep in de blessuretijd een strafschop voor San Marino.