Servië plaatst zich voor het eerst voor EK, ook Hongarije gekwalificeerd

Servië viert de goal van Srdjan Babic
Servië viert de goal van Srdjan BabicEPA
Servië heeft zich na een 2-2-gelijkspel tegen Bulgarije geplaatst voor het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland. De Serviërs kwamen vroeg op 1-0, maar maakten het vervolgens spannend door twee tegentreffers te incasseren. In de slotfase zorgde Srdjan Babic op aangeven van oud-Ajacied Dusan Tadic voor de gelijkmaker.

Montenegro moet daardoor hopen op plaatsing via de play-offs. De Montenegrijnen moesten, om zich direct te plaatsen, zelf winnen van het al geplaatste Hongarije en hopen op een nederlaag van Servië. De ploeg van trainer Miodrag Radulovich kwam in Boedapest nog wel op voorsprong. Liverpool-speler Dominik Szoboszlai bezorgde Hongarije echter de overwinning met treffers in de 67e en 68e minuut. Adam Nagy maakte in blessuretijd de 3-1.