Laatste rechtstreekse EK-ticket naar Kroatië; Ante Budimir matchwinner

Ante Budimir viert de enige en erg belangrijke goal van de avond
Ante Budimir viert de enige en erg belangrijke goal van de avondAFP
Kroatië heeft zich dinsdag als laatste land rechtstreeks geplaatst voor de eindronde van het EK voetbal, volgend jaar in Duitsland. De Kroaten boekten een moeizame zege (1-0) op Armenië. Wales, dat alleen bij puntenverlies van Kroatië nog kansrijk was voor directe kwalificatie, speelde gelijk tegen het al geplaatste Turkije (1-1) dat daarmee als eerste in groep D van de EK-kwalificatie eindigde.

Tegen een zeer verdedigend Armenië duurde het tot de 43e minuut voordat Kroatië op voorsprong kwam. Ante Budimir maakte de treffer kort voor rust. Hij kopte raak op aangeven van Ajacied Borna Sosa.

Bij de Kroaten hadden naast Sosa ook zijn clubgenoot Josip Sutalo en Feyenoorder Luka Ivanusec een basisplaats.

In Wales zette Neco Williams de thuisploeg met een afstandsschot al vroeg op voorsprong. Een door Yusuf Yazici benutte strafschop zorgde voor de 1-1.