Italië behaalt belangrijke zege voor kwalificatie EK en heeft nog een puntje nodig

Stephan El Shaarawy viert de 5-2
Stephan El Shaarawy viert de 5-2ANP
Italië heeft een belangrijk zege geboekt in de strijd om een rechtstreeks ticket voor het EK van volgend jaar in Duitsland. De regerend Europees kampioen was te sterk voor Noord-Macedonië (5-2), na een goede eerste en mindere tweede helft. Italië kwalificeert zich voor de Europese eindronde als het maandag minimaal gelijk speelt tegen Oekraïne.

Federico Chiesa was de grote man bij de Italianen, die op de laatste twee WK's schitterden door afwezigheid. Hij scoorde in de slotfase van de eerste helft tweemaal. Matteo Darmian maakte de openingstreffer van de thuisploeg en Jorginho miste in de eerste helft opnieuw een strafschop voor zijn nationale team.

Italië leek op weg naar een ruime zege, maar stelde teleur na rust. Jani Atanasov liet de thuisploeg met twee treffers in de tweede helft zelfs nog even zweten. Maar vervolgens zorgde Giacomo Raspadori voor opluchting in Stadio Olimpico en bepaalde Stephan El Shaarawy de eindstand.

Engeland

Italië en Oekraïne strijden maandag om de tweede plaats van de poule. Groepswinnaar Engeland was al zeker van deelname aan het EK. De Britten wonnen van Malta (2-0) op Wembley. Engeland kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Enrico Pepe. Wie anders dan Harry Kane maakte de tweede treffer.