Denen verliezen ondanks twee goals Höjlund door sensationele comeback Kazachstan

Denemarken gaf een 2-0 voorsprong op het kunstgras van Astana volledig uit handenANP
Denemarken heeft in de EK-kwalificatiereeks een gevoelige nederlaag geleden tegen Kazachstan. De Denen gaven in Astana een 2-0-voorsprong uit handen en verloren met 3-2.

Rasmus Höjlund leek de Denen wederom een overwinning te bezorgen. De 20-jarige aanvaller van de Italiaanse club Atalanta was in de 21e en 36e minuut trefzeker en het had er alle schijn van dat hij opnieuw de matchwinner zou worden. Donderdag was hij de gevierde man in de thuiswedstrijd tegen Finland (3-1), waarin hij een hattrick maakte.

Het liep echter anders en in de laatste 20 minuten was Kazachstan nog drie keer trefzeker. Baktiyar Zaynutdinov bracht in de 73e minuut de spanning terug met zijn benutte penalty en Askhat Tagybergen maakte gelijk. In de 89e minuut bezorgde Abat Aimbetov de thuisploeg zelfs een verrassende zege met een kopbal. Diep in blessuretijd moest Aimbetov nog naar de kant na zijn tweede gele kaart. Zijn eerste gele kaart had de invaller gekregen vanwege het uittrekken van zijn shirt, na zijn winnende doelpunt.

Slovenië, Noord-Ierland, Finland en San Marino zijn de andere vier landen in de groep.