Cristiano Ronaldo na zege met Portugal op Slowakije voor zesde keer naar EK

Veteraan Cristiano Ronaldo was er in 2004 op het EK ook al bij met Protugal
Veteraan Cristiano Ronaldo was er in 2004 op het EK ook al bij met ProtugalProfimedia
Cristiano Ronaldo kan komende zomer met Portugal voor de zesde keer meedoen aan het Europees kampioenschap voetbal. De 38-jarige aanvoerder scoorde vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Slowakije twee keer en zag zijn elftal met 3-2 winnen.

Gonçalo Ramos opende in de 18e minuut met een kopbal van dichtbij de score voor Portugal, dat dankzij de zege met 21 punten uit zeven duels zeker is van een plek bij de eerste twee landen in groep J en dus van een ticket voor het EK in Duitsland. Ronaldo vergrootte na een half uur spelen de voorsprong door een strafschop te benutten (2-0).

Feyenoorder David Hancko verkleinde in de 69e minuut de achterstand voor Slowakije, maar Ronaldo zorgde er kort daarna met zijn tweede treffer voor dat de marge weer twee doelpunten verschil was. Stanislav Lobotka gaf de Slowaken met de 3-2 in de 80e minuut weer hoop, maar Portugal hield de voorsprong vast.

Ratings Portugal-Slowakije
Ratings Portugal-SlowakijeFlashsha.re

2004

Ronaldo deed in 2004 in eigen land voor het eerst mee aan het EK. Portugal verloor toen in de finale van Griekenland (0-1). In 2016 pakten de Portugezen en Ronaldo in Frankrijk wel de Europese titel. Ronaldo was er ook in 2008, 2012 en 2021 bij.

Goalgetters Liechtenstein-Bosnië
Goalgetters Liechtenstein-BosniëFlashsha.re

In dezelfde poule won Bosnië en Herzegovina bij Liechtenstein (0-2) en IJsland speelde met 1-1 gelijk tegen Luxemburg. Slowakije staat met nog drie speelronden te gaan op de tweede plek met 13 punten. Luxemburg heeft 11 punten en Bosnië en Herzegovina 9. De nummer 2 plaatst zich ook rechtstreeks voor het EK.