Voetbalsters PSG bereiken ten koste van Häcken halve finales Champions League

Jackie Groenen raakte in de heenwedstrijd geblesseerd
Jackie Groenen raakte in de heenwedstrijd geblesseerdAFP
De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

Bij PSG ontbraken Jackie Groenen en Lieke Martens. Groenen viel in de heenwedstrijd in Zweden geblesseerd uit. Martens raakte daarna in de competitie geblesseerd.

Tabitha Chawinga schoot de thuisploeg via de binnenkant van de rechterpaal op 1-0. In de 70e minuut verdubbelde Korbin Albert de voorsprong. Marie-Antoinette Katoto zorgde vier minuten later voor de 3-0. Keepster Loes Geurts bleef bij Häcken op de bank.

PSG, dat eerder in de groep zat bij Ajax, neemt het in de halve finale op tegen Olympique Lyon. De andere halve finale gaat tussen Barcelona en Chelsea, dat Ajax in de kwartfinales uitschakelde.