Voetbalsters Barcelona na zege op Brann opnieuw naar laatste vier Champions League

Esmee Brugts plaatste zich met Barcelona voor de halve finales van e Champions LeagueAFP
De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

In de 24e minuut van de wedstrijd zette Aitana Bonmatí de thuisploeg op voorsprong. Barcelona had daarvoor al tal van kansen laten liggen. De winnares van de Gouden Bal van het afgelopen jaar speelde zichzelf vrij en schoot raak in de linkerhoek.

Ook in de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk op de Noorse helft af. De Zweedse Fridolina Rolfö zorgde in de 56e minuut voor de 2-0 door na gegrabbel van de Noorse doelvrouw de bal van dichtbij in het doel te schuiven. Brugts was tien minuten later dicht bij een doelpunt, maar Aurora Watten Mikalsen was nu wel alert. Brann verkleinde kort daarna de achterstand. Invalster Tomine Svendheim zorgde met een schuiver in de verre hoek verrassend voor de 2-1.

Chelsea

Brugts verdween kort na die tegentreffer naar de kant. De Noorse vrouwen hadden wat meer de bal, maar gevaar leverde dat amper op. Invalster Patricia Guijarro zorgde kort voor tijd voor de 3-1.

Barcelona treft in de halve finales het Engelse Chelsea, dat Ajax uitschakelde. In de andere halve finale neemt Olympique Lyon het op tegen de winnaar van de tweekamp tussen Paris Saint-Germain en het Zweedse BK Häcken.