Hattrick Romée Leuchter helpt Ajax-vrouwen richting Champions League

Romée Leuchter maakte drie van de zes Amsterdamse doelpunten in Zwitserland
Romée Leuchter maakte drie van de zes Amsterdamse doelpunten in ZwitserlandANP
De voetbalsters van Ajax kunnen zich opmaken voor een optreden in de groepsfase van de Women's Champions League. De ploeg uit Amsterdam was in de laatste kwalificatieronde veel te sterk voor FC Zürich, de recordkampioen van Zwitserland. Mede dankzij drie doelpunten van Romée Leuchter won de ploeg uit Amsterdam in Zwitserland met 6-0. Volgende week woensdag is de return.

Ajax leidde al na 9 minuten. De openingstreffer kwam op naam van Quinty Sabajo. Zij profiteerde van een fout van de Zwitserse keepster Noemi Benz, die een voorzet van Tiny Hoekstra niet onder controle kreeg. Benz maakte haar fout met tal van reddingen wel goed, maar in de 34e minuut beloonde Chasity Grant het Amsterdamse overwicht met een tweede treffer. Vanaf links doorgebroken passeerde ze de Zwitserse doelvrouw met een schuiver.

Direct na rust maakte Leuchter met een afstandsschot haar eerste treffer. De 22-jarige aanvalster profiteerde in de 56e minuut van de opnieuw geboden ruimte door de 4-0 te maken. Na een uur was dankzij een benutte vrije trap een heuse hattrick een feit. Invalster Danique Tolhoek maakte er kort voor tijd nog 6-0 van.

Vorig jaar hield Arsenal Ajax nog uit de groepsfase van de Champions League. Met een marge van zes doelpunten kan er in Amsterdam weinig meer misgaan.