Scorende Kerk helpt Nederlands getint Antwerp Champions League in

Kerk viert zijn goal
Kerk viert zijn goalANP
Trainer Mark van Bommel heeft zich met Antwerp FC geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Belgische kampioen was in de terugwedstrijd van de play-offs te sterk voor AEK Athene: 1-2. De Nederlander Gyrano Kerk maakte in Griekenland als invaller de eerste Belgische treffer. Het eerste duel in Antwerpen was in een 1-0-zege voor de Belgen geëindigd.

Antwerp, dat speelde met de Nederlanders Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen in de basis, liet tijdens de openingsfase zien dat de ploeg niet naar Athene was gekomen voor een gelijkspel. De bezoekers doken een paar keer dreigend op voor het Griekse doel en Arbnor Muja testte keeper Cican Stankovic met een lastig schot.

Door een aantal onbezonnen acties van Antwerp-keeper Jean Butez werd AEK gevaarlijk via Ezequiel Ponce, maar de Argentijn wist de bal niet in het doel te krijgen. Oud-PSV’er Nordin Amrabat schoot namens de thuisploeg in kansrijke positie naast.

Muja

Antwerp kreeg het moeilijker na rust, maar de ploeg van Van Bommel had na een uur wel moeten scoren via Muja. Op een meter van een leeg doel miste hij echter de bal. Kerk maakte even later alsnog de belangrijke treffer. Op aangeven van Ekkelenkamp schoof de voormalige speler van FC Utrecht in de 73e minuut het openingsdoelpunt binnen (0-1). Sergio Araujo maakte in de laatste minuut nog gelijk, maar Michel Ange Balikwisha maakte in de blessuretijd de winnende treffer, 1-2.

FC Kopenhagen kwalificeerde zich ten koste van Rakow Czestochowa voor de Champions League. Na de zege in Polen (0-1) speelde de Deense ploeg in eigen huis met 1-1 gelijk.