Champions League: PSV verliest in Dortmund, Atletico verslaat Inter na strafschoppen

Bijgewerkt
Sancho maakte de 1-0
Sancho maakte de 1-0Profimedia
PSV is uitgeschakeld in de Champions League. In de achtste finales was Dortmund te sterk met 2-0 in Duitsland. Atletico won uiteindelijk na strafschoppen. Het werd 2-1 in 120 minuten tegen Inter, waarbij Memphis Depay scoorde. Lees alles terug in onze blog!

21.00 uur

Dortmund 2 - 0 PSV

Dortmund kreeg na twee minuten al een levensgrote kans. Julian Brandt werd nog afgestopt om op doel te schieten, maar de weggewerkte bal kwam voor de voeten van Ian Maatsen en hij schoot van dichtbij hard op Walter Benitez. PSV werd gelijk gewaarschuwd. Een minuut later was het wel raak. Jadon Sancho kreeg de bal op de rand van de zestien van Brandt en speelde zichzelf vrij en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

PSV heeft het heel zwaar

Het was overleven geblazen voor PSV, want Dortmund veroverde de bal snel terug en zette hoog druk in de eerste tien minuten. Niklas Fullkrug kreeg in de elfde minuut de bal van Donyell Malen en dat leek een gevaarlijke situatie te worden met drie tegen drie, maar de voorzet van de Duitser kwam niet aan. Het tekende wel het spelbeeld in het eerste deel, want PSV werd ver achteruit gedrongen. Na een kwartier was het Benitez die de 2-0 voorkwam. Brandt mocht vrij uithalen, maar stuitte op de keeper en ook Malen vond in de rebound de benen van de goalie. Na 24 minuten kwam het eerste gevaar van Malik Tilmann, die speelde in plaats van Hirving Lozano. Hij schoot op doel, maar deed dat in buitenspelpositie en dus had de goal toch niet geteld. In de 27e minuut kwam Dortmund er met een paar passes weer razendsnel uit en was Malen wederom het eindstation aan de rechterkant. Hij schoot alleen voorlangs en dus leefde PSV nog steeds met een 1-0 stand. PSV kwam daarna wat beter in de wedstrijd en mocht na 31 minuten wel het eerste schot op doel noteren. Johan Bakayoko kwam naar binnen vanaf rechts en schoot tegen de keeper aan. Verder gebeurde er niet veel meer op een schot van Malen na die in het zijnet ging. De ruststand was daardoor 1-0.

Spannende tweede helft

In de tweede helft kreeg Malen gelijk een kans op de 2-0. Uit de draai schoot hij in de zestien richting doel, maar Benitez stond goed opgesteld en kon vrij eenvoudig redding brengen. Luuk de Jong noteerde een minuut later zijn eerste schot op doel in de vorm van een kopbal. Uit een voorzet van rechts kreeg hij de bal op zijn hoofd, maar de inzet miste veel kracht en kon makkelijk door Gregor Kobel gepakt worden. In de 53e minuut kreeg PSV de grootste kans via invaller Hirving Lozano. Hij schoot van een meter of 20 richting doel, maar raakte keihard de paal. Pech voor Lozano en PSV. Twee minuten later kreeg Jordan Teze de volgende kans. Hij kwam over rechts de zestien in en had geen andere mogelijkheid dan schieten. Dat deed hij dan ook, maar Kobel kon redding brengen. Zo kwam PSV eindelijk in de wedstrijd en kreeg het ook kansen. Lozano kwam op het uur opnieuw met dreiging. Hij kreeg de bal op rechts aangespeeld, ging naar binnen en zocht de korte hoek. Hij vond die alleen niet en schoot naast. Dortmund kreeg daarna een hele grote kans. Malen kreeg heel veel ruimte aan de rechterkant en vond de vrijstaande Fullkrug bij de tweede paal, maar hij kopte tegen de vuisten van Benitez. Wederom een goede redding van de keeper. Bakayoko kreeg 20 minuten voor tijd weer een grote kans. Tillman speelde de buitenspeler aan in de zestien. Hij draaide zich knap weg en schoot in de korte hoek, maar daar lag Kobel ook.

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. Marco Reus, die net was ingevallen, nam de vrije trap vanaf rechts en vond de voeten van Fullkrug die knap binnschoot. Maar toen iedereen al klaarstond voor de aftrap bleek het nipt buitenspel en dus werd de goal geannuleerd. In de laatste minuut was het weer Teze gevaarlijk was. Hij kreeg de bal op rechts en schoot hard voorlangs. De Jong kreeg de allergrootste kans een minuut voor tijd. Teze gaf een perfecte kaats, maar de spits kon oog in oog met de keeper niet afdrukken. De inzet ging hoog over. Reus besliste daarna de wedstrijd. Isaac Babadi gleed uit en Reus ging op doel af en faalde niet oog in oog met Kobel. Dat was ook gelijk het einde van de wedstrijd.

Statistieken Dortmund-PSV
Statistieken Dortmund-PSVFlashshare

Atletico Madrid 2 - 1 Inter

Atletico Madrid kreeg na vier minuten de eerste kans van de wedstrijd. Samuel Lino kwam door aan de linkerkant en kon de zestien binnenkomen. Hij zocht de verre hoek, maar vond het been van Yann Sommer. Denzel Dumfries zorgde voor het eerste gevaar van de bezoekers na een kwartier. Hij kwam door over rechts, maar zijn inzet werd door Jan Oblak gestopt. Lautaro Martinez liet zich na 18 minuten ook gelden met een schot uit de tweede lijn, maar zijn schot werd door een Spaanse rug gekraakt en kon daardoor worden gered door Oblak. Antoinne Griezmann, die net op tijd fit was, kreeg na een kwart wedstrijd zijn eerste kans. Dat was wel een kleine op de rand van de zestien en die schoot hij ook ruim over. Atletico was op zoek naar de 1-0 en vond die na ruim een halfuur bijna. Alvaro Morata kreeg een vrije kopkans, maar kreeg niet genoeg kracht erachter.

Twee snelle doelpunten

Inter scoorde in de tegenstoot wel via Federico Dimarco. Nicolo Barella bewaarde het overzicht op de achterlijn en legde de bal terug, waarna Dimarco de bal inschoot. Inter kon amper twee minuten genieten van de voorsprong, want Griezmann kreeg de bal in de zestien aangespeeld, draaide zich om en schoot de bal rustig binnen: 1-1. Atletico bleef doordrukken, maar kon niet meer tot grote kansen komen in het restant van de eerste helft. De ploeg van Simeone was wel veruit de beste ploeg in de eerste helft. De ruststand was 1-1.

In minuut 52 kwam de eerste kans in de tweede helft. Marcos Llorente kwam door over de rechterkant en legde de bal terug richting de penaltystop op Griezmann, maar de Fransman schoot een veelbelovende kans zwak in en daardoor kon Sommer keren. Op het uur kwam de tweede kans van Atletico na de pauze. Wederom was het Llorente die voor kon geven vanaf de rechterkant. Morata schoot de bal op de rand van de zestien richting doel, maar mikte te hoog. De wedstrijd bloedde daarna wat dood. Atletico wilde wel naar voren, maar kwam niet echt meer aan grote kansen. Een kwartier voor tijd kwam invaller Rodrigo Riquelme wel tot een kans. Hij verschafte zichzelf een schietkans van een net buiten de zestien, maar trof Sommer. Marcos Thuram kon in de tegenstoot toeslaan, maar schoot hoog over.

Depay trekt stand gelijk over twee duels

De ingevallen Memphis Depay kreeg ook nog een kans op de 2-1. Maar hij kwam een teenlengte te kort om de bal van heel dichtbij in het doel te schieten. Hij schoot een paar minuten later op de paal. De grootste kans in de tweede helft voor de Spanjaarden. Depay scoorde in de 87e minuut wel. Hij kreeg de bal in de zestien van Koke en schoof de bal goed in achter Sommer: 2-1. Riquelme had de wedstrijd moeten beslissen in de allerlaatste seconde. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Griezmann, maar schoot hoog over van een dichtbij. Het eindigde in 2-1 en dus moest er verlenging aan te pas komen.

Verlenging en penalty's

Depay bleef de gevaarlijkste man, want in de zesde minuut van de verlenging kreeg hij nog een kans. Hij schoot van binnen de zestien tegen Sommer aan. Angel Correa kreeg net voor rust ook nog een schietkans van een meter of 20, maar ook deze poging was niet krachtig genoeg om Sommer te passeren. Er gebeurde verder niets meer en dus ging de wedstrijd naar penalty's. Inter miste de tweede penalty, nadat Depay had gescoord. Alexis Sanchez was degene die miste. Saul miste ook voor Atletico de tweede penalty. Davy Klaassen mocht ook een nemen, maar miste ook. Atletico scoorde er twee en Inter scoorde ook één. Daardoor stond het 3-2 na vier strafschoppen en kon Atletico de wedstrijd winnen. Martinez miste al voor Atletico de wedstrijd zelf kon beslissen. Hij schoot de bal bijna het stadion uit en daardoor gaat Atletico door.