Borussia Dortmund door in CL na zege, gelijkspel PSG en Newcastle

Invaller Karim Adeyemi maakte  de 1-3 voor Borussia Dortmund
Invaller Karim Adeyemi maakte de 1-3 voor Borussia DortmundProfimedia
Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Oranje-international Donyell Malen was in Italië te sterk voor het AC Milan van Tijjani Reijnders: 1-3. In dezelfde groep speelden Paris Saint-Germain en Newcastle United gelijk na een strafschop diep in de blessuretijd van PSG-spits Kylian Mbappé (1-1).

Met nog één wedstrijd te gaan in de groepsfase heeft Dortmund 10 punten. PSG volgt met 7 punten, 2 punten meer dan Newcastle en AC Milan.

De wedstrijd in Milaan was nog geen 10 minuten oud of de scheidsrechter had al twee keer naar de stip gewezen. Na hands van Nico Schlotterbeck zag Milan-spits Olivier Giroud zijn slap ingeschoten penalty gestopt worden. Even later werd Dortmund-middenvelder Jamie Bynoe-Gittens neergehaald, waarna Marco Reus wel raak schoot vanaf 11 meter, 0-1. Samuel Chukwueze maakte in de 37e minuut de 1-1 voor Milan na een fraaie individuele actie.

Voorsprong

Dortmund kwam na een uur opnieuw op voorsprong. Na een mooie aanval schoot Bynoe-Gittens de bal rustig binnen. Invaller Karim Adeyemi, de vervanger van Malen, tekende tien minuten later voor de derde Duitse treffer, 1-3. Luka Jovic kopte in de slotfase namens Milan nog op de paal, Niclas Füllkrug raakte aan de andere kant van het veld de lat.

Newcastle United, dat het thuisduel met PSG met 4-1 had gewonnen, kwam opnieuw snel op voorsprong tegen de Fransen. Na een schot van Miguel Almirón stond voormalig Willem II-spits Alexander Isak op de juiste plaats om de rebound binnen te schieten, 0-1. PSG kreeg daarna genoeg kansen om weer langszij te komen, maar mede door een paar knappe reddingen van keeper Nick Pope hield Newcastle lang stand. Diep in de blessuretijd kreeg PSG een makkelijk gegeven strafschop en Mbappé faalde niet: 1-1.