RB Leipzig verslaat Heidenheim, Weghorst scoort voor verliezend Hoffenheim

Yussuf Poulsen viert de 2-0 van Leipzig
Yussuf Poulsen viert de 2-0 van LeipzigProfimedia
RB Leipzig heeft zich hersteld van de nederlaag bij Manchester City in de Champions League van afgelopen dinsdag (3-2). De ploeg van Oranje-international Xavi Simons was met 2-1 te sterk voor 1. FC Heidenheim.

Met de zege klimt Leipzig voorbij Borussia Dortmund naar de vierde plaats op de ranglijst. Dortmund speelt zondag nog een uitduel met koploper Bayer Leverkusen.

Leipzig gaf in Manchester een 2-0-voorsprong weg in de laatste 35 minuten. Loïs Openda had tegen City beide doelpunten gemaakt en de oud-speler van Vitesse was tegen Heidenheim opnieuw trefzeker. De Belg werd neergelegd in het strafschopgebied en benutte zelf de penalty. Yussuf Poulsen maakte vlak voor rust de 2-0 voor Leipzig, voordat Heidenheim wat terug deed via Benedikt Gimber. Basisspeler Simons, die in Manchester nog geblesseerd was uitgevallen, speelde 78 minuten.

Weghorst

Een doelpunt van Wout Weghorst was niet genoeg voor nummer 6 Hoffenheim in het uitduel met Borussia Mönchengladbach: 2-1. Op aangeven van Umut Tohumcu kopte de aanvaller van Oranje na een uur de 1-1 binnen. Het was de vierde treffer van Weghorst in de laatste vijf competitieduels. Alassane Pléa had twee minuten eerder de thuisploeg op voorsprong gezet vanaf de stip. Nathan N'Goumou maakte tien minuten voor tijd de 2-1.

VfL Bochum won met 3-1 van VfL Wolfsburg. De wedstrijd tussen Bayern München, de nummer 2 van de Bundesliga, en Union Berlin werd afgelast na hevige sneeuwval.