RB Leipig verslaat tien van Borussia Dortmund en verstevigt vierde plaats

Het doelpunt van Yusuf Poulsen (1-3) besliste de wedstrijd in de extra tijd
Het doelpunt van Yusuf Poulsen (1-3) besliste de wedstrijd in de extra tijdAFP
RB Leipzig versloeg Borussia Dortmund zaterdag in een uitwedstrijd met 3-2 en heeft daarmee de vierde plek in de Bundesliga verstevigd. De titelaspiraties van de tegenstander zijn daarmee verder verkleind op de dag dat ook Bayern München onderuit ging.

Borussia Dortmund begon slecht aan de wedstrijd Mats Hummels in de 15e minuut van het veld werd gestuurd werd voor een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Dortmund-doelman Gregor Kobel werd vervolgens goed beziggehouden, maar het was een eigen doelpunt van Ramy Bensebaini, die in de 32e minuut van dichtbij binnenkopte en daarmee de bezoekers RB Leipzig op voorsprong zette.

Dortmund, dat slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden won, kwam in ondertal nog op gelijke hoogte, toen Niklas Süle in de absolute slotfase van de eerste helft bij de tweede paal raak volleyde.

Stats Dortmund-Leipzig
Stats Dortmund-LeipzigFlashsha.re

Omdat Leipzig na rust bleef aanvallen, was het slechts een kwestie van tijd voordat ze weer scoorden. Christoph Baumgartner tekende in de 54e minuut de 1-2 aan. Terwijl Dortmund alle risico's nam om gelijk te maken, zette Leipzig een tegenaanval op en Yusuf Poulsen scoorde zelf nog voordat Niclas Füllkrug in de blessuretijd een doelpunt maakte: 2-3.

Leipzig staat nu vierde met 29 punten en heeft nu vier punten voorsprong op het als vijfde geplaatste Dortmund. Bayer Leverkusen, koploper met 35 punten, neemt het zondag nog op tegen VfB Stuttgart.