Leverkusen bevestigt status als uitdager voor titel met 3-2 overwinning op Leipzig

Feest bij Leverkusen na de 2-0
Feest bij Leverkusen na de 2-0Profimedia
Bayer Leverkusen heeft zich zaterdag in een vermakelijke openingswedstrijd in de Bundesliga met 3-2 langs het bezoekende RB Leipzig geknokt om hun status als potentiële titelkandidaat te bevestigen. Het team van Xabi Alonso zag er vanaf het begin scherp uit, met Victor Boniface als nieuwe aanwinst in de aanval.

Ondanks slordig uitverdedigen, waardoor Leipzig twee keer de achterstand kon verkleinen, pakten ze de drie punten en komen ze op gelijke hoogte met kampioen Bayern München, die vrijdag met 4-0 wist te winnen bij Werder Bremen. Leipzig, vorige week nog winnaar van de Duitse Super Cup door een 3-0 overwinning op Bayern, kreeg de eerste kansen, maar het was de gastheer die als eerste toesloeg.

De Nigeriaanse aanvaller Boniface bediende Jeremie Frimpong na 24 minuten en Jonathan Tah verdubbelde 11 minuten later de voorsprong met een krachtige kopbal uit een corner. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd door een kopbal van Dani Olmo bij de tweede paal in de 39e minuut. De Spanjaard heeft nu vier keer gescoord in twee wedstrijden na zijn hattrick tegen Bayern.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Lois Openda

Leverkusen herstelde kortstondig de voorsprong van twee doelpunten toen Duits international Florian Wirtz, wiens eerdere schot van dichtbij werd gered door Janis Blaswich van Leipzig, de bal na 64 minuten op sensationele wijze over de doelman kopte.

Leipzig verkleinde de achterstand zes minuten later met een kopbal van dichtbij van voormalig Vitesse-speler Lois Openda. De Belgische spits raakte vervolgens de paal in de 74e minuut toen Leipzig op zoek ging naar de gelijkmaker, maar de klok bleek de grote vijand.