Bayern München wint met recordtreffer Kane ruim van Darmstadt, Musiala ook belangrijk

Kane en Gnabry vieren een doelpunt
Kane en Gnabry vieren een doelpuntANP
Harry Kane heeft Bayern München met zijn 31e competitiedoelpunt aan een ruime zege geholpen op SV Darmstadt 98. De titelverdediger won met 5-2 bij de hekkensluiter van de Bundesliga door ook nog twee doelpunten van Jamal Musiala en treffers van Serge Gnabry en Mathys Tel.

De ploeg van coach Thomas Tuchel naderde koploper Bayer Leverkusen door de zege tot op 7 punten. Leverkusen speelt zondag uit tegen SC Freiburg.

Bayern, met Matthijs de Ligt in de basis, zette Darmstadt meteen vanaf de start onder druk. Toch kwam ook de thuisploeg er gevaarlijk uit. Darmstadt-aanvaller Mathias Honsak speelde in de 28e minuut goed af op Tim Skarke die tegen de verhoudingen in de 1-0 kon binnenschieten. Enkele minuten later maakte Bayern gelijk. Aleksandar Pavlovic legde na goed voorbereidend werk terug op Kane die Musiala in staat stelde te scoren.

Corner

Kane maakte nog voor de rust uit een corner van Joshua Kimmich zijn 31e treffer. Dat is een record als Bundesliga-debutant en voor hem persoonlijk een record na twee keer dertig keer te hebben gescoord in de Premier League voor de Spurs. In de tweede helft liep Bayern verder uit. Musiala kapte twee verdedigers uit en schoot de 3-1 binnen. Invaller Gnabry maakte op aangeven van Musiala de vierde treffer, Tel schoot de vijfde binnen en Oscar Vilhelmsson scoorde nog voor Darmstadt. Kane was toen al gewisseld nadat hij in de slotfase in botsing was gekomen met de paal.

Vertessen trefzeker

Voormalig PSV'er Yorbe Vertessen bracht Union Berlin met zijn eerste doelpunt voor die club op voorsprong tegen Werder Bremen. De Belg bereidde daarna ook de tweede treffer van Brenden Aaronson voor. Door een doelpunt van Mitchell Weiser eindigde wedstrijd in 2-1 voor de Berlijners, waarvoor Danilho Doekhi de hele wedstrijd speelde.

Jeffrey Gouweleeuw won met FC Augsburg met 3-1 bij VfL Wolfsburg en klom met zijn team naar de zevende plaats in de Bundesliga. Sepp van den Berg boekte met FSV Mainz een 2-0-zege op VfL Bochum.