Bayern München wint met opnieuw trefzekere Kane en is voorlopig koploper

Harry Kane was voor rust goed voor de 1-0 en 2-0
Harry Kane was voor rust goed voor de 1-0 en 2-0ANP
Mede dankzij twee doelpunten van spits Harry Kane heeft Bayern München op eigen veld met 4-2 gewonnen van FC Heidenheim. De ploeg van coach Thomas Tuchel nam daardoor in ieder geval voor een dag de koppositie over van Bayer Leverkusen, dat zondag een thuiswedstrijd speelt tegen Union Berlin.

Engels international Kane, deze zomer overgekomen van Tottenham Hotspur, heeft nu zeventien keer gescoord in de eerste elf competitieduels. Dat deed geen enkele speler hem na in de Bundesliga. Het record stond op naam van de Pool Robert Lewandowski, die er zestien maakte voor Bayern in de eerste elf duels van het seizoen 2019/2020.

In de 67e minuut maakte Tim Kleindienst de 2-1, drie minuten later stond het zelfs gelijk via Jan-Niklas Beste: 2-2. De vreugde duurde niet lang. In de 72e minuut zette Raphaël Guerreiro Bayern weer op voorsprong. Hij schoot raak nadat doelman Kevin Müller nog een inzet van Eric Maxim Choupo-Moting had gekeerd. Die laatste, ingevallen na ruim een uur, maakte er in de 85e minuut nog 4-2 van.

Subtoppers

VfB Stuttgart won in een duel tussen twee subtoppers van Borussia Dortmund. De beslissing viel uit een strafschop, in de 83e minuut benut door Serhou Guirassy: 2-1. Stuttgart zag vroeg in het duel Chris Führich nog missen vanaf elf meter. Niclas Füllkrug had Dortmund daarna op voorsprong gezet, maar Deniz Undav maakte kort voor rust gelijk. Na de pauze verscheen bij Dortmund Donyell Malen in het veld. Hij zag Guirassy het duel beslissen. Stuttgart is derde met 24 punten, Bayern leidt voorlopig met 29 punten.

Een doelpunt van Wout Weghorst hielp Hoffenheim niet aan de winst bij FC Augsburg. De Oranje-international kopte in de 23e minuut raak na een voorzet van Marius Bülter. Na een onderbreking vanwege vuurwerk op het veld maakte Niklas Dorsch in de 69e minuut gelijk: 1-1.