Bayer Leverkusen wint ook bij SC Freiburg en ziet landskampioenschap naderen

Schick was weer eens belangrijk voor Leverkusen
Schick was weer eens belangrijk voor LeverkusenANP
Bayer Leverkusen heeft opnieuw gewonnen. De koploper van de Bundesliga won met 3-2 bij SC Freiburg, waardoor het eerste kampioenschap uit de clubgeschiedenis op het hoogste niveau in zicht is.

Leverkusen kwam al snel op voorsprong. Florian Wirtz maakte de openingstreffer al in de tweede minuut, de snelste treffer voor Leverkusen dit seizoen. Het 20-jarige talent uit Duitsland knalde knap raak in de verre hoek: 0-1.

Ritsu Doan maakte snel daarna gelijk voor Freiburg. Voor de oud-speler van PSV en FC Groningen was het zijn derde doelpunt tegen Leverkusen. De uitploeg kwam voor rust alsnog terug via Adam Hlozek: 1-2.

Aan kop

Na rust zette Leverkusen door. In minuut 53 maakte Patrik Schick de 1-3 op aangeven van de Nederlander Jeremie Frimpong, die ook is opgeroepen voor Oranje. Hij leverde zijn zesde assist van het seizoen af. Yannik Keitel van Freiburg maakte er 10 minuten voor tijd nog 2-3 van, maar daar bleef het bij.

Leverkusen staat nu 10 punten los aan kop, met Bayern München daarachter. Freiburg bezet de negende plek in de Bundesliga.