Vinícius is de grote man bij Real in meer dan dominante Supercopa-zege

Vinicius Junior viert feest na zijn tweede doelpunt.
Vinicius Junior viert feest na zijn tweede doelpunt. AFP
Vinícius Júnior stal de show in de finale van de Supercopa de España door Real Madrid met een hattrick naar een 4-1 overwinning op Barcelona te leiden. Zo namen ze revanche voor de nederlaag in de finale van vorig seizoen en boekten ze hun vierde zege uit de laatste vijf wedstrijden in deze competitie.

Te midden van de onvermijdelijke intensiteit van El Clásico - die nog verder werd opgevoerd doordat er een trofee op het spel stond - was het een beheerst spel dat Los Blancos al na zeven minuten op voorsprong zette.

Jude Bellingham gaf een perfect gewogen bal voor Vinícius Júnior die Iñaki Peña omspeelde en zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer van een blessure binnenschoof.

Opmerkelijk genoeg had de Braziliaan er nog één gemaakt toen de klok 10 minuten had geslagen. Hij gleed bij de achterste paal naar binnen om een bal van Rodrygo het doel in te koppen, nadat zijn landgenoot achter de verdediging van de Blaugrana's was geraakt.

Jude Bellingham springt over Ronald Araujo heen
Jude Bellingham springt over Ronald Araujo heenAFP

Ferran Torres kwam dicht bij een snel antwoord met een instinctieve poging die de lat raakte, maar Robert Lewandowski was de man die Barça weer hoop gaf.

Kort na een half uur spelen maakte hij met een venijnige volley gebruik van een kopbal van Ferland Mendy, waarmee hij Lunin versloeg. Enige opwinding werd echter al snel vervangen door frustratie, toen Ronald Araújo een strafschop kreeg voor het neerhalen van Vinícius Júnior toen hij de voorzet van Aurélien Tchouaméni probeerde te bereiken.

De Braziliaan voltooide zijn hattrick zelfverzekerd vanaf de strafschopstip, terwijl een van de assistenten van Xavi Hernández na afloop van het veld werd gestuurd.

Pedri schoot nog net naast met de laatste trap van de eerste helft, en Barça had na de rust een flink deel balbezit, maar had nog wel tijdige ingrepen van Jules Koundé nodig om Vinícius Júnior en Tchouaméni in zijn eigen strafschopgebied een halt toe te roepen.

Wedstrijdstatistieken
WedstrijdstatistiekenFlashscore

Xavi probeerde de wedstrijd een andere wending te geven met een driedubbele wissel, maar zag zijn ploeg drie minuten later alweer de aansluitingstreffer maken, toen Rodrygo met een klinische finish profiteerde van een niet overtuigende vrije trap van Koundé.

Barça's avond werd nog slechter, toen Araújo opnieuw werd bestraft voor het van achteren meppen van Vinícius Júnior.

Juan Martinez Munuera toont Barcelona's Ronald Araujo de rode kaart.
Juan Martinez Munuera toont Barcelona's Ronald Araujo de rode kaart.AFP

De invallers Brahim Díaz en João Félix werden allebei een doelpunt afgenomen na oogstrelend spel aan beide kanten, waarna Real Madrid hun ongeslagen reeks in alle competities verlengde tot 21 wedstrijden en, nog belangrijker, de Supercopa de España voor de 13e keer in de wacht sleepte.

De rapportcijfers
De rapportcijfersFlashscore

Dat is één keer minder dan koploper Barcelona, wiens eigen ongeslagen reeks van vijf wedstrijden ten einde kwam.