Rus na een thriller van een eerste set uitgeschakeld in Rouen door Linette

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Rus na een thriller van een eerste set uitgeschakeld in Rouen door Linette

Arantxa Rus is uitgeschakeld in Rouen
Arantxa Rus is uitgeschakeld in RouenProfimedia
Het is Arantxa Rus niet gelukt om door te dringen tot de halve finales in Rouen. Ze speelde een ware thriller van een eerste set, maar moest in een zinderende tiebreak haar meerdere erkennen in Magda Linette uit Polen, waarna het gedaan was voor Rus: 6-7 (9) 1-6.

De eerste set begon tamelijk dramatisch met een 0-3 achterstand, maar Rus vocht zich knap terug naar 3-3, waarna zich een interessant schouwspel ontvouwde. De Nederlandse bereikte met enige moeite de tiebreak, die zenuwslopend verliep. De Poolse kwam met 3-6 voor en had daarmee drie setpoints op rij. Rus pareerde en kreeg zelf twee setpoints op 8-7 en 9-8, maar het lukte niet die te verzilveren. 

Linette won bij 9-8 drie punten op rij, waaronder twee op de service van Rus waarna de eerste set naar de nummer 60 van de wereld ging. Rus knokte in de tweede set voor wat ze waard was, kreeg ook breakpoints, maar had pech op de beslissende punten. Enigszins vertekend ging de tweede set met 1-6 naar Linette. 

Geen Billie Jean King Cup

Rus deed begin april bewust niet mee met de Billie Jean King Cup. Het afzegging voor het Nederlandse team kwam haar op de nodige kritiek te staan, maar de inmiddels 33-jarige tennisster wilde zich focussen op zichzelf. Met snelle uitschakelingen in Charleston (VS) en Zaragoza (Spanje) kon Rus een succesje in Rouen wel gebruiken. Ze won in de vorige ronde knap van Anastasia Pavlyuchenkova, de Russische nummer 22 van de wereld. Linette bleek een horde te ver, en dat zal ongetwijfeld een grote teleurstelling zijn voor de Zuid-Hollandse. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen