Clash tussen voormalig US Open winnaressen eindigt in overwinning voor Andreescu

Andreescu met een forehand return tegen Raducanu
Andreescu met een forehand return tegen RaducanuAFP
Bianca Andreescu versloeg Emma Raducanu met 6-3, 3-6, 6-2 op de Miami Open op woensdag in een eerste ronde van voormalige US Open kampioenen die hun topvorm willen hervinden na een reeks blessures.

Andreescu, na een nederlaag in de derde ronde tegen de nummer één van de wereld Iga Swiatek in Indian Wells, serveerde zeven aces en redde 11 van de 12 breakpoints die ze tegen Raducanu kreeg om een clash met de Griekse zevende geplaatste Maria Sakkari veilig te stellen.

De 22-jarige Canadese brak eerst voor een 2-0 voorsprong toen Raducanu een forehand uit sloeg en bleef de controle houden toen ze de opening afsloot op haar vierde setpoint toen de Britse een backhand het net in stuurde. Raducanu werd de agressor in de tweede set en kreeg de voorsprong die ze nodig had in een vermakelijke achtste game die ze won op haar zevende breakpoint voor een 5-3 voorsprong voordat ze de set uitserveerde.

In de decider kwam Andreescu terug van 0-40 om de openingsgame binnenshuis te houden en brak voor een 4-2 voorsprong toen Raducanu een eenhandige backhand uit sloeg. Met de finish in zicht beëindigde Andreescu de twee uur en 32 minuten durende strijd op haar eerste matchpoint met nog een break.

Andreescu-Raducanu statistieken
Andreescu-Raducanu statistiekenFlashshare

Andreescu, die zich tijdens haar halve finale op de Thailand Open in februari terugtrok met een schouderblessure, is nog steeds op zoek naar haar eerste titel sinds de US Open van 2019.

Raducanu, die naar Miami kwam na verlies van Swiatek in de vierde ronde in Indian Wells, is ook geplaagd door blessures en inconsistentie sinds ze doorbrak met haar prachtige triomf op de US Open van 2021.