Griekspoor heeft twee tiebreaks nodig om Nederland op voorsprong te zetten

Griekspoor was in Martiniplaza te sterk voor Huesler
Griekspoor was in Martiniplaza te sterk voor HueslerProfimedia
Nederland is op 1-0 gekomen in de Daviscupwedstrijd tegen Zwitserland. In de Groningse Martiniplaza was Tallon Griekspoor in twee sets te sterk voor Marc-Andrea Huesler. Hij had daar één uur en 53 minuten en twee tiebreaks voor nodig.

Huesler staat op de 199e plaats van de wereldranglijst, 170 plekken lager dan Griekspoor, maar daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken. De Zwitser maakte het Neerlands beste tennisser constant lastig. De klasse van Griekspoor gaf uiteindelijk de doorslag.

Griekspoor - Huesler
Griekspoor - HueslerFlashshare

Griekspoor kwam in de tweede game een break voor, maar leverde een game later direct zijn eigen servicebeurt alweer in. “Er stond wel druk op,” zei Griekspoor na de wedstrijd. Bij 3-3 overleefde de Nederlander een breakpoint.

Een tiebreak moest beslissing brengen. Daarin wist Griekspoor een 5-1 voorsprong te pakken en zijn tweede setpunt te benutten.

Tweede set

De tweede set ging erg lang gelijk op, er viel zelfs geen enkel breakpoint te noteren. Een onvermijdelijke nieuwe tiebreak leverde Griekspoor de overwinning op.

"Het was niet mijn beste wedstrijd,” sprak Griekspoor in een vol Martiniplaza. “Maar je wint hem wel in twee sets. “Ik heb enorm genoten en ben jullie dankbaar,” was zijn boodschap naar de enthousiaste fans.

Later vanmiddag is de tweede wedstrijd in het enkelspel. Zaterdag volgt een dubbelpartij en eventuele beslissingswedstrijden in het enkelspel.