Yuan Yue pakt in Austin eerste WTA-titel na overwinning op landgenote Wang Xiyu

Yuan Yue na haar overwinning in Texas
Yuan Yue na haar overwinning in TexasProfimedia
Yuan Yue heeft in Austin, Texas het ATX Open op haar naam geschreven. De Chinese was in de finale met 6-4, 7-6 (4) te sterk voor haar landgenote Wang Xiyu.

Yuan had twee uur en 13 minuten nodig en zeven matchpoints nodig om Wang te verschalken. Wang kwam terug van een 5-2 achterstand en wist in de tweede set een tiebreak af te dwingen.

In oktober vorig jaar verloor Yuan haar eerste WTA-finale, in Seoul, van Jessica Pegula.

Wang - Yuan
Wang - YuanEnetpulse

Het was de eerste volledig Chinese finale sinds Wang Qiang in 2018 in Nanchang te sterk was voor Zheng Saisai en de eerste Chinese finale buiten Azië sinds 2006, toen Zheng Jie in Estoril te sterk was voor Li Na.

Yuan, de nummer 68 van de wereld, won de eerste set na een 2-0 achterstand door Wang, 64e, vijf van de zes breakkansen te ontnemen en zelf twee-uit-twee te gaan.

Na de comeback van Wang in de tweede set, pakte Yuan een 6-1 voorsprong in de tiebreak. Wang redde de eerste drie wedstrijdpunten, maar liep haar tweede WTA-titel mis. In september vorig jaar won ze wel het Guangzhou Open.