Sevilla FC wint in aanloop naar Europese ontmoeting met PSV thuis van Mallorca

Bryan Gil viert met zijn teamgenoten de tweede treffer van Sevilla
Bryan Gil viert met zijn teamgenoten de tweede treffer van SevillaANP/EPA
Sevilla FC heeft de laatste competitiewedstrijd voor de ontmoeting met PSV in de Europa League gewonnen. Het elftal van trainer Jorge Sampaoli won voor eigen publiek met 2-0 van RCD Mallorca.

De doelpunten vielen in de eerste helft. De Marokkaan Youssef En-Nesyri zette Sevilla na een klein half uur spelen op voorsprong. In de 40e minuut zorgde de Spaanse verdediger Bryan Gil voor de 2-0. Nemanja Gudelj, oud-speler van onder meer NAC Breda, AZ en Ajax, speelde de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg.

Sevilla klom dankzij de zege naar de twaalfde plaats in de Spaanse competitie.

Sevilla en PSV treffen elkaar in de tussenronde van de Europa League. Donderdag is de eerste ontmoeting in Spanje. Een week later volgt de return in Eindhoven. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales.