PSV in heenwedstrijd tussenronde UEFA Europa League hard onderuit bij Sevilla

Sevilla-speler Jesus Navas in actie tegen  Xavi Simons van PSV
Sevilla-speler Jesus Navas in actie tegen Xavi Simons van PSVANP/EPA
PSV heeft in de Europa League een ruime nederlaag geleden bij Sevilla. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij verloor in de zogenoemde tussenronde (eerste knock-outronde) met 3-0 van de huidige nummer 12 van Spanje. PSV lijkt daarmee een plek in de achtste finales te kunnen vergeten. De return is volgende week in het Philips-stadion.

Sevilla kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Na een voorzet vanaf de zijkant van aanvoerder Jesús Navas scoorde Youssef En-Nesyri. In de beginfase van de tweede helft zette de Argentijnse oud-Ajacied Lucas Ocampos de Spanjaarden op fraaie wijze op 2-0. Nemanja Gudelj, in Nederland actief voor NAC Breda, AZ en Ajax, nam in de 55e minuut op aangeven van Ocampos de derde treffer voor zijn rekening.

Voordat PSV het volgende week donderdag opnieuw tegen Sevilla opneemt, wacht zondag in de Eredivisie eerst de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.