Officiële debuut Haller is vermakelijk spektakelstuk met zeven doelpunten

Bellingham viert zijn treffer tegen Augsburg
Bellingham viert zijn treffer tegen AugsburgProfimedia
Borussia Dortmund won zondagmiddag met 4-3 van Augsburg. De geel-zwarten namen tot driemaal toe de leiding in de wedstrijd, maar maakten het zichzelf moeilijk door chaotisch verdedigen. Het was tevens het officiële debuut van Sebastien Haller.

Jude Bellingham zette de thuisploeg na een klein half uur op voorsprong. De 19-jarige Engelsman creëerde ruimte voor zichzelf alvorens de bal van de rand van de zestien laag in de hoek te schieten.

Via Arne Maier kwam Augsburg op 1-1. Vijf minuten voor rust trad Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck niet doortastend genoeg op en daar profiteerde Augsburg de gretig van.

Diezelfde Schlotterbeck zette zijn ploeg twee minuten later alweer op voorsprong. Hij kopte een vrije trap van Julian Brandt tegen de touwen.

Nog voor rust kwam Augsburg weer op gelijke hoogte. Ermedin Demirovic ontsnapte aan de Dortmund-verdediging en stiftte de bal over doelman Gregor Kobel voor zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Haller

Na iets meer dan een uur was het tijd voor de entree van Sebastien Haller. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds mei 2022 nadat hij behandeld moest worden voor teelbalkanker.

Enkele minuten later kwamen met Jamie Bynoe-Gittens en Giovanni Reyna twee doelpuntenmakers het veld in. Voor Donyell Malen zat de wedstrijd er toen op. De oud-PSV'er kon zijn stempel niet op het spel drukken.

Bynoe-Gittens kwam een kwartier voor tijd vanaf links naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Het was voor de 18-jarige Engelsman zijn tweede Bundesliga-doelpunt. Hij raakte begin september geblesseerd aan zijn schouder en speelde sindsdien geen officiële wedstrijd.

Nu duurde het slechts twee minuten voordat Augsburg de gelijkmaker binnen legde. Linksback David Colina kon vogeltje vrij een rebound binnentikken nadat de verdediging van Dortmund opnieuw vrij eenvoudig uit elkaar gespeeld werd.

Gio Reyna werd de matchwinner. Na goed doorkoppen van Bellingham nam de jonge Amerikaan de bal aan om vervolgens met buitenkant rechts de verre hoek te vinden.

Leverkusen

Bayer Leverkusen won op bezoek bij Borussia Monchengladbach. Linksback Mitchel Bakker scoorde de openingstreffer in de met 2-3 gewonnen wedstrijd.

Dortmund blijft zesde in de Bundesliga, zeven punten achter koploper Bayern Munchen. Leverkusen staat daar weer zeven punten achter op de negende plek.