KKD: PEC Zwolle en Heracles maken geen fouten, Almere en Willem II doen goede zakenProfimedia
In de Keuken Kampioen Divisie (KKD) heeft de top twee geen fouten gemaakt. PEC Zwolle won in eigen huis met 2-0 van NAC Breda en Heracles Almelo zette na rust TOP Oss opzij (1-5). Daarmee blijven beide ploegen op koers voor promotie naar de Eredivisie. In de subtop is het een stuk spannender en ook rond de laatste plek die recht geeft op play-offs, de achtste, is het dringen. Almere City FC klom door een 0-2 overwinning bij Jong Ajax naar de derde plek in de KKD.

Uitslagen:

PEC Zwolle – NAC Breda 2-0

Er was een enorme fout achterin bij NAC voor nodig, maar uiteindelijk heeft PEC Zwolle betrekkelijk simpel drie punten mogen bijschrijven en daarmee lijken promotie naar de Eredivisie en het kampioenschap in de KKD steeds meer zeer waarschijnlijk. In het MAC3Park Stadion werden vooraf twee spelers in het zonnetje gezet. Younes Taha kreeg een talentenprijs en Apostolos Vellios werd uitgeroepen als ‘beste speler van de derde periode’.

PEC Zwolle had in de eerste helft een enorm veldoverwicht tegen NAC, maar de verdediging van de bezoekers stond een stuk beter als afgelopen maandag tegen Jong Ajax (2-6). Alle goede bedoelingen werden even na rust ten grabbel gegooid door het duo Sabir Agougil- Roy Kortsmit. Laatstgenoemd speelde een bal niet fijn naar de verdediger en die speelde vervolgens te kort terug op de keeper. Dean Huiberts kroop ertussen en scoorde de 1-0. NAC werd slechts af en toe gevaarlijk en het was wachten op de 2-0. Die viel pas vijf minuten voor tijd via Lennart Thy. De topscorer van PEC was alert bij een rebound.

TOP Oss – Heracles Almelo 1-5

Net als PEC had ook Heracles Almelo het voor rust lastig. Ze speelden dan ook tegen TOP Oss, dat voor deze speelronde drie van de laatste vier wedstrijden had gewonnen. De Brabanders bivakkeren echter niet voor niets in het rechterrijtje en bleken in de tweede helft mentaal kwetsbaar. De 0-1 van Rigino Cicilia (’50) was namelijk het begin van het einde voor TOP. De aanvaller verving in de rust Samuel Armenteros en toonde trainer John Lammers daarmee al heel snel zijn gelijk aan. De Curaçaoënaar haalde verrassend uit vanaf de rand van de 16 en de al dan niet aangeraakte bal plofte zomaar achter de voor rust uitstekend keepende Thijs Jansen.

De ban was gebroken. Nikolai Laursen kopte uit een corner de 0-2 binnen en zou vervolgens nog twee keer scoren. Ook Marko Vejinovic, scorend met een hard schot, deelde in de feestvreugde. De 1-3 van invaller Kyvon Leidsman, die de afgelopen weken geen speelminuten kreeg, was enkel voor de statistieken. Heracles Almelo staat nu na 29 wedstrijden in de KKD op 83 goals, twee meer dan PEC Zwolle (81).

Jong Ajax – Almere City FC 0-2

Jong Ajax heeft de daverende 2-6 overwinning bij NAC Breda op maandagavond geen vervolg kunnen geven op De Toekomst. Buurman Almere City FC was vanaf de aftrap de betere ploeg en werd uiteindelijk vlak voor rust beloond. Jeredy Hilterman mocht tamelijk ongehinderd uithalen van buiten het strafschopgebied, al zag keeper Tom de Graaff er ook niet overtuigend uit. Na de 0-2 van Lance Duijvestijn uit een penalty (’48) en twee keer geel en dus rood voor de talentvolle Mika Godts ('53) was het gespeeld in Amsterdam. Almere City FC heeft nu drie van haar laatste vier wedstrijden gewonnen (W3, V1) en staat met 52 punten op een keurige derde plaats. De achterstand op Heracles Almelo is 11 punten. De voorsprong op nummer vier VVV-Venlo is één punt.

Jong AZ  - FC Eindhoven 1-1

FC Eindhoven is geen schim meer van het team voor de winterstop. Van de laatste negen wedstrijden werden slechts twee gewonnen (W2, G2, V5). Bij Jong AZ speelde het team van trainer Rob Penders met 1-1 gelijk. Bij de bezoekers stond Youness Mokhtar in de basis. De voormalig jeugdspeler van PSV voetbalde in de eerste helft van het huidige seizoen in Indonesië, bij politieclub Bhayangkara. Hij maakt het seizoen af bij FC Eindhoven. Dat team had de hele wedstrijd een licht overwicht, maar de talenten van AZ knokten voor wat ze waard waren. Dat harde werken leidde tot de 1-0. Evan Rottier verspeelde de bal knullig en de 18-jarige Ro-Zangelo Daal profiteerde optimaal. Daarmee kreeg de thuisploeg iets te veel en de Brabanders iets te weinig. De orde werd dan ook tien minuten voor tijd hersteld met een rake vrije trap van Jasper Dahlhaus.

ADO Den Haag – Willem II 1-3

De eerste helft was voor ADO, de tweede voor Willem II. Verschil was alleen het aantal doelpunten. De thuisploeg kwam al na één minuut op voorsprong dankzij Joël Zwarts, die de bal ietwat gelukkig via zijn schouder in het doel werkte. De Tilburgers speelden ongeïnspireerd en tapten na rust uit een ander vaatje. Een prachtige vrije trap van Matthias Verreth gaf de bezoekers het zetje dat nodig was. Elton Kabangu scoorde twee keer. ADO greep net naast de derde periode en moet nu oppassen dat ze de boot helemaal missen. De 13e plek is bij lange na niet genoeg voor play-offs. Willem II staat nu vijfde en is op tijd in vorm zich te gaan bemoeien met de strijd om promotie.

MVV Maastricht – Jong FC Utrecht 1-0

MVV is niet meer de ploeg van voor de winterstop, maar er waren wel weer eens drie belangrijke punten bij te schrijven. Er was in de eerste 45 minuten weinig te beleven in De Geusselt, maar na rust werd het leuker. Beide ploegen kregen kansen, maar het was MVV dat er met de zege vandoor ging door een doelpunt van Jarne Steuckers ('77). De Zuid-Limburgers staan zevende en hebben nog altijd een goede kans op play-offs.