Bijgewerkt
Argentinië wint nipt 2-1 van Australië en is volgende tegenstander van NederlandProfimedia
Argentinië heeft vrijdagavond in Qatar met 2-1 gewonnen van Australië. Bij rust was de stand 1-0 door een doelpunt van aanvoerder Lionel Messi. Julian Alvarez maakte na de pauze de 2-0 waarna Enzo Fernandez een schot van Goodwin in eigen doel werkte: 2-1. Met die eindstand gaat Argentinië naar de kwartfinales, waarin vrijdagavond Nederland de volgende tegenstander is.
Line-ups Argentinië-Australië
Line-ups Argentinië-AustraliëFlashscore

De wedstrijd tussen de nummers 3 en 38 van de FIFA-ranglijst begon vrij afwachtend van beide kanten. Australië, net als Argentinië, met twee recente zeges op zak, begon brutaal en zag hoe Argentinië geduldig met de bal omging. Aan de kant van de Zuid-Amerikanen ontbrak de geblesseerde Angel Di Maria. Messi begon aan zijn 1.000ste officiële wedstrijd en droeg voor de 100ste keer de aanvoerdersband van zijn vaderland.

Vlak nadat Messi het even aan de stok kreeg met een tegenstander, liet de nummer 10 zijn voeten spreken en opende hij in de 35ste minuut de score: 1-0. Daarmee sloeg de sfeer in het stadion om in een Argentijnse heksenketel. De tienduizenden Argentijnen in Qatar overstemden de 1.500 Australiërs volledig en zagen hoe de beide ploegen na 45 minuten en twee minuten extra tijd de kleedkamers opzochten met een 1-0 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft drukte Argentinië door en was het in de 57ste minuut Julian Alvarez die de score verdubbelde (2-0). Twintig minuten lang leek er weinig aan de hand voor de Argentijnen, maar in de 77ste minuut werd de stand toch 2-1 toen Goodwin van afstand op doel schoot en Enzo Fernandez de bal van richting veranderde en zo zijn eigen doelman passeerde.

Vier minuten later kreeg Australië de grootste kans op de gelijkmaker, maar werd een inzet van dichtbij van Aziz Behich van dichtbij geblokt door Martinez. In de absolute slotfase kreeg Argentinië nog een handvol schietkansen, maar was het Emiliano Martinez die in de zevende minuut van de extra tijd redding moest brengen op de laatste kans van de wedstrijd, van invaller Garang Kuol.

Conclusie: Argentinië is de tweede ploeg in de kwartfinale en treft vrijdagavond om 20.00 uur het nog ongeslagen Nederland.