Fiorentina met late zege richting finale UEFA Europa Conference League

Arthur van Fiorentina viert de winnende treffer in het uitduel met Cagliari
Arthur van Fiorentina viert de winnende treffer in het uitduel met CagliariANP
Fiorentina heeft de laatste competitiewedstrijd in aanloop naar de finale van de Conference League ternauwernood gewonnen. Het uitduel met Cagliari, waar trainer Claudio Ranieri voor het laatst op de bank zat, eindigde in 3-2.

Een overwinning leek er lange tijd niet in te zitten voor Fiorentina, dat halverwege leidde dankzij een doelpunt kort voor rust van Giacomo Bonaventura. Alessandro Deiola maakte na ruim een uur spelen gelijk, waarna invaller Kingstone Mutandwa Cagliari in de 85e minuut op voorsprong zette. Nicolás González, eveneens een invaller, scoorde snel tegen. In de 103e en laatste minuut van de wedstrijd benutte de Braziliaan Arthur een penalty: 2-3.

Fiorentina blijft op de achtste plaats staan en kan niet meer lager eindigen. De nummer 8 mag komend seizoen meedoen aan de voorronden van de Conference League. Fiorentina speelt volgende week zondag de laatste competitiewedstrijd bij Atalanta, de winnaar van de Europa League. De achterstand van Fiorentina op nummer 7 Lazio is 3 punten.

Olympiakos is woensdag in Athene de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League.