Eredivisie-voetballers Ayase Ueda en Yukinari Sugawara trefzeker voor Japan

Ayase Ueda maakte voor Japan tegen Myanmar al een hattrick
Ayase Ueda maakte voor Japan tegen Myanmar al een hattrickProfimedia
Feyenoorder Ayase Ueda en Yukinari Sugawara van AZ hebben Japan aan een ruime 5-0-zege op Syrië geholpen in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in 2026. Ueda was twee keer trefzeker in Saudi-Arabië, waar de thuiswedstrijd van Syrië werd gespeeld, Sugawara maakte één doelpunt.

Na de openingstreffer van Takefusa Kubo schroefde Ueda in de slotfase van de eerste helft met twee doelpunten in drie minuten de score op (0-3). Sugawara tekende na rust voor de vierde Japanse treffer, waarna Mao Hosoya de eindstand op het bord zette: 0-5.

Ueda, die bij Feyenoord geen basisplaats heeft, maakte vorige week tijdens de 5-0-zege op Myanmar al een hattrick. Japan gaat na twee wedstrijden aan de leiding in de kwalificatiegroep met 6 punten, 3 punten meer dan Noord-Korea en Syrië. Myanmar is nog puntloos.